Има възможност Литекс да продължи участието си в А група още с подновяването на първенството. Възможно е от Арбитражния съд в Лозана да изпратят становище ловешкият тим да продължи участието си в първенството, докато се стигне до окончателно решение по жалбата им.

Увереност за подобно решение изрази и президентът на клуба Трифон Попов, който вярва, че справедливостта ще възтържествува. "Отборът ще продължи да играе за Купата на България, а ако се наложи, ще играем в "Б" група, но се надяваме на много по-добро развитие. Според адвокатите има надежда", заяви той и допълни, че тимът е провел добър подготвителен лагер, а играчите са готови да останат.

"Очакваме да се включим в първенството. Както бързо решиха и за пет минути Дисциплинарната комисия ни изхвърли от "А" група, така мисля, че и за пет минути ще могат да ни върнат, ако спечелим. Ако не на 20-и, то на 27-и февруари имаме мач в "Б" група, така че сме готови. Вкараха ни просто в този филм и чакаме да видим какво ще стане. Вече чакаме два месеца. Първо ние сме виновни, после е Футболният съюз. Наистина е странно, има вратички за всички, а за Литекс няма", добави Попов.

Според него е имало натиск за изваждането на отбора от първенството, но не назова конкретни имена.