Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Литекс победи гостуващия ЦСКА 1948 с минималното 1:0 в среща от седмия кръг на Първа лига и записа втори пореден успех, нанасяйки първа загуба на „червените“ за сезона. Денислав Мицаков (59) реализира единствения гол с далечен шут.

Мачът в Ловеч започна с минута мълчание в памет на четиримата футболисти от Павликени, които загинаха при катастрофа през миналата седмица.

Гостите започнаха по-добре и можеха да поведат в 12-ата минута, след като при центриране на Богомил Дяков топката за малко не навести вратата на ловчанлии. Постепенно „оранжевите‘ изравниха играта и стигнаха до попадение в 25-ата минута при първата си по-опасна атака, но голът на Тонислав Йорданов бе отменен заради засада. До края на първата част ЦСКА 1948 владееше повече топката, но не създаде голови положения.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Две минути след почивката „червените“ останаха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Веселин Васев. Три минути след това Светослав Диков бе задържан в наказателното поле на Литекс, но съдията Георги Кабаков не посочи бялата точка.

В намален състав гостите едва не поведоха в 55-ата минута, когато Диков направи фрапантен пропуск от близка дистанция. Четири минути след това „червените“ бяха наказани, след като левият защитник Денислав Мицаков се разписа с удар от около 30 метра. След гола играта се накъса с много нарушения, а в 85-ата минута домакините можеха да удвоят аванса си, но Михайлов спаси бомбен шут на Иван Иванов. До края на мача не се случи нищо интересно и резултатът остана непроменен.

След втората си поредна победа Литекс излезе на седма позиция с 10 точки. ЦСКА 1948 допусна първа загуба и остава на шесто място с 12 точки. Лидер е Царско село с 18 точки, следван от Монтана, Арда и Поморие с по 13.

ВТОРА ЛИГА – СЕЗОН 2018/19