Ръководството на шампиона Литекс стартира от утре основен ремонт на Градския стадион, след който съоръжението трябва да отговаря на условията за домакинство на срещи от Шампионската лига, съобщи главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов. "Оранжевите" обаче имат точно два месеца за тази работа, тъй като Литекс ще се включи във втория квалификационен кръг за място в Лигата, а първата среща в този етап е на 14 юли.

Ремонтът ще касае основно една от старата административна сграда, в която се помещават съблекалните. Тя няма да бъде събаряна, а достроена с още две крила. Така ще се увеличи ВИП-ложата, както и ще се построят нова трибуна за журналистите, съблекалнята ще се разшири, както и челния корпус на сектор “А”.
Отделно от това кафенето пред централния портал на стадиона също ще бъде съборено и ще се изгради модерно заведение за бързо хранене.

"Имаме пълен проект за това как трябва да изглежда стадиона и той е одобрен от УЕФА. Техни експерти го разгледаха и ни дадоха зелена светлина да приемаме мачовете си в Ловеч, ако го изпълним. Знаем, че времето е малко, но трябва да ни стигне, няма друг начин. Мачовете от Шампионската лига трябва да ги играем пред нашата публика", каза още Стойчо Стоилов.

"Битките в Европа ще покажат дали нашия отбор е готов за голямото предизвикателство, наречено Шампионска лига. Всеки мечтае да попадне там, но аз мисля, че ние имаме нужния потенциал. Разбира се, работим по трансфери, но никога няма да коментирам преди да стане факт кактото и да е намерение на нашия клуб", завърши Стоилов./БЛИЦ