Лицензът на ЦСКА увисна със страшна сила, след като “червените” не са спазили писмена договорка с УЕФА, научи БЛИЦ. В евроцентралата очакваха до 15 октомври българският клуб да предаде в Нион всички необходими документи по изчистване на финансовите задължения. От Борисовата градина обаче не са пратили нищо, а два дни по-късно са написали писмо до УЕФА, в което се извиняват за забавянето. “Армейците” са поискали нов срок, но до момента – 22 октомври, липсва отговор от европейската футболна централа.
 
БЛИЦ припомня, че ЦСКА се намира под мониторинг на УЕФА и съдбата на клуба е изцяло в ръцете на шефовете в Нион, а не в тези от родния футболен съюз.
 
От УЕФА бяха задължили ЦСКА да изплати всичките си задължения до 30 септември, след което най-късно до 15 октомври да прати документи, които да потвърдят, че плащанията за били извършени.
 
Кога точно УЕФА ще излезе с официалното си решение за лиценза на ЦСКА, можем само да гадаем. Според едни източници това ще се случи най-късно до края на октомври. Според други – има вероятност отговорът да се забави с месец.
 
“В УЕФА държат да се спазват всички договорки с клубовете. Най-вече с тези, които са под мониторинг. Дано това забавяне на ЦСКА не бъде с фатални последици. Всички се надяваме “червените” да останат чисти и да запазят лиценза си”, коментират футболни специалисти.
 
БЛИЦ припомня, че ако решението е фатално, ЦСКА ще бъде изваден от евротурнирите за срок от 3 години.