Феновете на Локомотив (Горна Оряховица) изразиха притеснението си от факта, че футболистите на техния любим отбор Стефан Бакърджиев и Красен Славчев бяха арестувани на стадиона в Никопол, след като нападнаха съдията на двубоя с местния Ситомир (0:3). Двамата изкараха 24 часа в РПУ-Никопол.

Фенклубът на тима от Северозападната "В" група разпрати отворено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, президента на БФС Борислав Михайлов и председателя на зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Чрез него привържениците питат докога ще продължава тенденциозното отношение към техния любим клуб. Те настояват Цветанов да провери дали неговите служители в Никопол са действали по правилата в скандалния случай.

БЛИЦ публикува цялото писмо (без редакторска намеса):

ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА БФС
Г-Н БОРИСЛАВ МИХАЙОЛОВ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЗОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БФС
Г-Н ГЕОРГИ ВЕЛИНОВ

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ФЕН КЛУБ "ЛОКОМОТИВ" ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Сериозно сме обезпокоени от разигралата се ситуацията в град Никопол. Фенклуб Локомотив (Горна Оряховица) застава изцяло зад футболистите и ръководството на клуба. Задържането на футболисти заради възражения относно реферски отсъждания е прецедент не само в България, а и в световен мащаб! Смятаме това за невероятен скандал без аналог! От много време насам, на места като Никопол и Лом не се играе футбол. Там бива оказван натиск върху съдиите, съответно върху резултатите на отборите които гостуват, но за това г-н Велинов си затваря очите! Обществен ред там изобщо не съществува,не случайно не присъстваха и фенове на любимия "ЛОКОМОТИВ".Последното гостуване на наши фенове там,завърши след като около 100-тина мургави "граждани" въоражени с камъни,колове и вили спряха автобуса и търсиха саморазправа!За наше щастие,до жертви тогава не се стигна!!!Вие господа кажете къде е мястото на тези "градове".

Г-Н ЦВЕТАНОВ,настояваме да разпоредите незабавна проверка по случая със задържаните футболисти на "ЛОКОМОТИВ".Кой разпореди арестите им?По какви обвинения са задържани съответните футболисти?Дали е имало служител от районното управление на Никопол,който е бил на трибуните по време на срещата,и дали същият е разпоредил арестите?Дали този служител на МВР е част от съдийската гилдия и от кого получава наряди и заповеди?

Г-Н МИХАЙЛОВ,оценяваме усилията които влагате в изчистването имиджа на българския футбол,но все още имате доста работа!Докато има хора като г-н Велинов,не ни чака нищо хубаво.Този човек е подчинен на определени клубни принадлежности,което е недопустимо!Въпреки,че е носил черно-белия екип,не спира да се опитва по всякакъв начин да смачка клуб с история и традиции какъвто неизменно е "ЛОКОМОТИВ".Това е славен клуб,който има-фенове,стадион и най-важното ДЮШ.В ДЮШ се правят големи инвестиции от местни бизнесмени,с които се цели възраждане на школата.Както се вижда от резултатите сме на прав път.Общинският съвет също взе решение с което клубът да придобие общински статут,с цел прозрачно управление.
Нима,ще оставите човек като г-н Велинов,да се опитва да съсипе всичко направено до тук!?
Нима,ще стоите безучастен,след случилото се в Никопол!?
С управници като г-н Велинов,и дестинации като Лом и Никопол нищо хубаво не чака българският футбол,г-н Михайлов!!!

Г-Н ВЕЛИНОВ,до кога ще се опитвате да съсипете отбора и града ни!?
До кога ще обслужвате нечии интереси!?
До кога,г-н Велинов,до кога!?
Защо се опитвате да затриете усилията на цял един град,да върне "ЛОКОМОТИВ" там където му е мястото.ЗАЩО!!!???Ако ви е останала и капка чест,то незабавно трябва да си подадете оставката и повече никога да не се занимавате с футбол!!!