Локомотив (Горна Оряховица) се подсили с бивш играч на Локомотив (Пловдив). Става въпрос за защитника Мартин Кавдански. 29-годишният футболист бе на "Лаута" през миналата кампания, но не попадна в сметките на треньора Илиан Илиев и бе освободен. Той бе пред трансфер в Пирин (Благоевград), но в крайна сметка предпочете да продължи кариерата си при новака в Първа лига. Договорът на бранителя е за срок от една година.

Кавдански е роден на 13 февруари 1987 година, юноша е на Левски, но никога не е играл за първия отбор на "сините". В елита на България той е носил екипите на Славия, Локомотив (Мездра), Локомотив (Пловдив), Берое, Черноморец и Марек. Общо сред майсторите има 137 срещи и 10 гола. В чужбина е бил част от френския Метц, както и от македонския Шкендия и албанския Тирана.

Локомотив (Горна Оряховица) е на лагер в Трявна. Клубът представи общо шестима нови. Освен Кавдански, в отбора ще играе Янаки Смирнов, за който БЛИЦ първи писа. Другите нови са Георги Каранейчев (нападател, идва от Казахстан), Ивайло Сайков (вратар, идва от Оборище Панагюрище), Николай Банков (вратар, идва от Добруджа) и Владислав Узунов (офанзивен халф)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка