Първенството в "А" група се завърза още повече, след като Локомотив (Пловдив) изигра поредния си силен мач и победи с минималното 1:0 Лудогорец. Срещата беше от отложения 16-и кръг и се състоя пред около 8000 зрители, създали отлична атмосфера на "Лаута". Така верните привърженици на "смърфовете" отново имат повод за радост, след като само преди дни любимците им биха и "Левски" с 2:1 след продължения и се класираха на 1/2-финалите за Купата на България. Днес селекцията на Емил Велев надигра гостите от Разград и напълно заслужено се поздрави с успеха, като нанесоха едва второто поражение на Лудогорец от началото на първенството. Както е известно, преди днешната среща момчетата на Ивайло Петев паднаха единствено от Литекс - с 1:2 в Ловеч на 24 октомври.

Победата за Локо (Пд) дойде след гол на Михаил Венков в 49-ата минута. Бранителят наказа и "сините" преди дни, а сега не прости и на лидера. След издънката на "Лаута" Лудогорец остава на върха с 45 точки, колкото събра и "Левски" след победата си с 3:0 над Славия. ЦСКА също има възможност да се изравни с водачите, ако утре победи Локо (Сф). Локо (Пд) пък събра 36 точки и свали Славия от 6-ото място.

За "смърфовете" победата над Лудогорец беше деветият пореден успех у дома - на "Лаута".

През първата част по-опасните положение бяха пред вратата на гостите. В 13-ата минута Йордан Тодоров пропусна да открие резултата, след като беше изведен отлично от Здравко Лазаров, но би на сантиметри от целта. Минута по-късно Иван Стоянов нанесе опасен диагонален изстрел, но Иван Караджов изби в корнер. В днешната среща племенникът на Йордан Лечков игра с предпазна маска на лицето, след като при гостуването на "Ботев" (Пд) за Купата счупи скула и беше опериран.

В 25-ата минута "смърфовете" пропиляха още една възможност за откриване на резултата. Сержиньо пусна по земя към Здравко Лазаров, който от точката на дузпата стреля в очертанията на вратата, но право в ръцете на Урош Голубович. До почивката така и не падна гол, а Локо (Пд) започна вихрено втората част. В 48-ата Сержиньо можеше да отбележи, но се засуети в наказателното поле на Лудогорец и не успя да нанесе удар. Това обаче стори Михаил Венков само секунди по-късно. Бранителят се включи в атака при едно центриране от корнер, засече с глава и прати топката в мрежата, хвърляйки в екстаз трибуните на "Лаута" - 1:0.

След попадението "смърфовете" продължиха да диктуват темпото и така и не се пропукаха до края. В 60-ата минута Локо (Пд) дори можеше да получи дузпа, след като Йордан Минев фаулира Йордан Тодоров в наказателното поле на Лудогорец, но съдията Таско Тасков не уважи претенциите на домакините.
  
На няколко пъти играчи на гостите обстрелваха Караджов, но неточно. В 80-ата минута появилият се на смяна Михаил Александров също пробва да вкара на бившия си съотборник в ЦСКА, но стражът не се пропука и при тази ситуация. Така Емил Велев и момчетата му ликуваха след последния съдийски сигнал, като зарадваха не само привържениците си, а и клубният бос Коко Динев, който изгледа мача в компанията на боса на врага - Кирил Домусчиев.

Мачът по минути - ТУК

ЛОКО (Пд) - ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Михаил Венков (49)
lok.jpg
ЛОКО (Пд): 12.Иван Караджов, 2.Джереми Родригес, 5.Юнес Бенжалюн, 6.Танко Дяков, 4.Михаил Венков, 16.Христо Златински, 7.Йордан Тодоров (76-29.Драги Коцев), 23.Даниел Георгиев (72-3.Валери Георгиев), 10.Сержиньо, 77.Здравко Лазаров (86-44.Любомир Витанов), 19.Базил Де Карвальо
Резерви: 30.Андрей Павлов, 11.Илиян Йорданов, 3.Валери Георгиев, 44.Любомир Витанов, 25.Ангел Йошев, 29.Драги Коцев, 89.Станислав Маламов
Треньор: Емил Велев

ЛУДОГОРЕЦ:
1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 20.Шоко, 33.Любомир Гулдан, 5.Александър Барт, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 22.Мирослав Иванов (59-7.Михаил Александров), 23.Емил Гъргоров, 19.Димо Бакалов (28-36.Младен Кашчелан), 73.Иван Стоянов (76-27.Кристиан Кабаселе)
Резерви: 13.Радек Петър, 77.Витиня, 4.Мантула, 6.Георги Костадинов, 36.Младен Кашчелан, 7.Михаил Александров, 27.Кристиан Кабаселе
Треньор: Ивайло Петев

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Таско Тасков
Жълти картони: Сержиньо, Танко Дяков, Михаил Венков (Локо Пд); Димо Бакалов, Емил Гъргоров, Младен Кашчелан, Александър Барт (Лудогорец)

(през есента: Лудогорец - Локо (Пд) 0:0)