Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Локомотив (Пловдив) е новият носител на Купата на България! "Смърфовете" стигнаха до историческия си първи трофей от надпреварата, след като надделяха над градския съперник Ботев (Пловдив) с минималното 1:0 пред около 20 хиляди души на стадион "Васил Левски".

Героят във финала се оказа Ален Ожболт, който вкара невероятен шедьовър, донесъл така ценния успех. 

За "канарчетата" това бе 13-и финал в турнира, като те са спечелили 3 от тях, а останалите 10 са загубени. "Смърфовете" от своя страна излязоха за пети път в последния мач от надпреварата, а както вече написахме, това е първият им успех, като останалите 4 са поражения. 

В срещата за момчетата на Николай Киров няма особени изненади, като атаката е водена от Александър Тонев, Антонио Вутов и Тодор Неделев.

За тима на Бруно Акрапович пък в нападение си партнират Анте Аралица и Ален Ожболт.  

Първото полувреме започна с възможност за символичния домакин и се откри пред Вутов. Той стреля с глава. но над вратата. 

След този шанс Локо започна да стои много по-добре от своя съперник на терена, като "смърфовете" създадоха редица ситуации. 

Най-чистата бе в 14-ата минута, когато Чико Цветанов излезе зад отбраната на съперника и с хубав пас намери Ожболт, който остана сам срещу Кайзер. Нападателят обаче не се ориентира добре и стражът на "канарчетата" предотврати гола. 

В минутите до края на полувремето отново "черно-белите" бяха отборът, който стоеше по-добре в мача, но така не стигна до гол. 

Второто полувреме започна със смяна за "канарчетата", които потърсиха някаква промяна, предвид действията си през първата част. На мястото на Перейра влезе Филип Филипов.

Момчетата на Николай Киров заиграха малко по-добре и изравниха силите, но продължиха да не стигат до по-сериозни ситуации. 

Така се стигна до 73-ата минута, в която падна и попадението за Локомотив. Анте Аралица бе изведен зад защитата на "жълто-черните", които обаче се намесиха в първия момент добре, изтласквайки го в страни. Това обаче не му попречи да се завърти и да пусне страхотен пас към Ален Ожболт. Словенецът пък се възползва по най-добрия начин и с пета отбеляза за 1:0.

В минутите до края "канарите" опитаха да стигнат до гол, с който да вкарат двубоя в продължения, но това така и не се случи, като чистите ситуации пред вратата на Мартин Луков липсваха. 

Локомотивци успяха да задържат преднината си и заслужено се поздравиха с историческия успех.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019