Ръководството на Локомотив (Пловдив) реши съдбата на двама от чужденците, които до този момент бяха на пробен период при "смърфовете". Чилийският халф Карлос Еспиноса ще подпише договор с втородивизионния Любимец, като от "Лаута" ще следят изявите му през есенния дял на шампионата в Източната "Б" група. Ако Еспиноса покаже добри игри, възможно е да се върне обратно в Локо през пролетния полусезон.

Нападателят Джонатан Касасола, който игра в две контроли с юношите старша възраст, не впечатли спортно-техническия щаб и бе освободен. На "Лаута" засега остава единствено португалецът Руи Ферейра. Съдбата на 20-годишния таран ще стане ясна в началото на следващата седмица, обяви спортният директор на клуба Бранко Милованович.

Хърватинът Дарио Захора е в родината си, за да си взема лични документи. Към него има интерес от клуб от Саудитска Арабия. Захора със сигурност отпада от групата за предстоящия двубой с Калиакра. До няколко дни ще стане ясно дали той ще продължи да играе за "смърфовете" или не.

Мачът от 4-ия кръг на "А" група между Локо (Пд) и Калиакра е в неделя от 18:00 часа в Стара Загора. /БЛИЦ