Локомотив Пловдив и Берое завършиха 0:0 в контрола, преди която футболистите на Любослав Пенев бяха официално представени за новия сезон. Гостите от Стара Загора пък могат да съжаляват повече за пропуснатите положения пред вратата на съперника.

Алберто Салидо отправи изненадващ удар в 30-ата минута, но Кристиан Томов внимаваше и спаси. Пет минути след това Мартин Паскалев сбърка много сериозно и позволи на Годой да му отнеме топката. Аржентинският нападател излезе сам срещу Кристиан Томов, но Хорхе Сегура се отчете с блестяща намеса и парира удара в последния момент.

В 39-ата минута Ангел Лясков нанесе удар от границата на наказателното поле. Топката срещна тялото на защитник, но вратарят на заралии Атур Мота реагира и изби. Топката падна точно на дъгата на наказателното поле, а оттам Жулиан Лами стреля акробатично, но Мота отново се намеси сигурно и улови топката.

След почивката в 55-ата минута Мартин Петков свали топката с глава за Жулиан Лами, който стреля от въздуха, но право в ръцете на вратаря на Берое. Осем минути по-късно Франсиско Политино получи много добра възможност и шутира, но право в ръцете на Мартин Луков.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Ивайло Иванов получи втори жълт картон и респективно червен за застъпване на противник. С числен превес на терена Берое пропусна отличен шанс да стигне до победата в 82-ата минута, когато Фрнасиско Политино излезе сам срещу Мартин Луков, но вратарят успя да спаси. Минута по-късно Карлос Алгара отправи много опасен удар, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Луков.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025