Ръководството на Локомотив (Пловдив) изригна след решението на Дисциплинарната комисия към БФС, която снощи наказа "Левски" с един домакински мач без публика и глоба от 6000 лева. Така двубоят на "сините" със "смърфовете" ще се играе в неделя от 16:30 часа пред празни трибуни на "Герена".

От "Лаута" твърдят, че разпространените в национален ефир кадри с побой над полицаи не са отразени в докладите нито на дежурния отговорник по охраната, нито в този на делегата. За да се стигне до взетото решение обаче, Дисциплинарната комисия се самосезирала най-вече заради нанесените щети по материалната база на националния стадион "Васил Левски", а именно – разрушена ограда пред сектора за гости и щети по тартановата писта пред него, пише lportala. Наказанията от една среща лишаване от домакинство и глобата от 6000 лева са наложени заради "масово сбиване на трибуните с нанесени материални щети", неясно по какви причини модифицирано от "лишаване от домакинство" към далеч по-удобното за "Левски" "мач пред празни трибуни".

Допълнителните две глоби от по 2000 лева БФС налага на „сините” заради „нанесени материални щети” и „хвърляне на множество предмети”.

БЛИЦ публикува и останалата част от текста във фенсайта на Локо (Пд):

В решението на Дисципа не е отразен по никакъв начин побоят над полицаи, който БНТ излъчи в прякото си предаване. Следвайки правилниците на същата тази комисия, обръщаме внимание на следните крайно любопитни точки:

Член 37:
Точка 5:
- Опити за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни или длъжностни лица, или увреждане на МПС на гостуващия отбор и длъжностните лица в “района на стадиона” – (лишаване от домакинство за 2 срещи и глоба по 10 000 лева на среща)

Точка 7:
- б/ Нанесен удар и/или побой в “района на стадиона” на служебно лице – (лишаване от домакинство от 1 до 4 срещи и глоба от 10 000 лева)

Предвид следното Дисципът спокойно можеше да впише в решението си от днес, че присъжда наказанието на Локомотив (Пловдив), тъй като по-многобройната от двете агитки тази неделя ще остане незаслужено по домовете си в Пловдив. Нищо, че само преди няколко кръга, същият този клуб бе лишен от домакинство, заради... "хвърлена бутилка", закачила крака на рефера, по думите на... "същия рефер". Съвсем друг е въпросът, че след дузина безумни срещи пред празни трибуни през последните години от БФС показаха хуманност към намиращия се на системи роден футбол и преустановиха практиката да затварят умишлено вратите на стадионите под формата на наказания.

Уви, от "Иван Асен" снощи бяха категорични – футболът не е за зрителите. В неделя ще липсва единствено Венцислав Кознички.

Административният директор на "смърфовете" Атанас Узунов увери, че Локо (Пд) няма да остави случая така и ще предприеме нужните действия.