Локомотив (Пловдив) може да приеме ЦСКА с нова трибуна. Очаква се „Бесика“, където ще се помещават крайните фенове на „черно-белите“, да бъде открита за домакинството срещу „армейците“, което по програма е на 1 ноември. Двубоят е от от седмия кръг на efbet Лигата, но беше отложен заради ангажиментите на „червените“ в Лигата на конференциите в края на август. Срещата е планирана за 17:15 часа.

Клубът и строителите правят всичко възможно секторът да получи всички документите до 1 ноември и да може за домакинството срещу ЦСКА отборът да разчита на още над 2000 привърженици, какъвто ще е капацитетът. Както е известно, още в края на август феновете започнаха кампания за набиране на средства за специална хореография за първия двубой на трибуната.

Ако нещо с документите се проточи, следващата опция за отварянето на „Бесика“ е 8 ноември (вторник), когато Локомотив е домакин на Лудогорец в среща от 17-ия кръг.

Предстои окончателното поставяне на всички седалки. Наскоро е била прокарана и водната инсталация, а в най-скоро време секторът ще бъде захранен и с ток. Фасадата отвън вече е почти готова, както и вътрешните помещения. Последната дума ще има ДНСК, която ще издаде нужните актове за трибуната.

Както е известно, строителите работят усърдно и по южната трибуна, която ще е за гостуващите фенове. Третият етап включва и сектор „Спортклуб“. Засега всичко се движи по начертаните планове и напредъкът е виден от всяко едно пряко предаване на домакински мач на Локомотив (Пловдив).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа