Нов футболист тренира с Локомотив (Пловдив) от няколко дни. Той носи фамилията на доскорошния любимец на феновете Стивън Езе, но идва от Англия, пише „Мач Телеграф“.

Икечи Езе е част от аматьорския Рилски спортист, който също е издържан от Христо Крушарски. Той играе като вътрешен халф и е направил отлично впечатление на своя треньор Владимир Иванов-Фугата, който го е препоръчал на наставника на „смърфовете“ Александър Тунчев.

23-годишният футболист впечатлява с отлична физика, умение да пази топката и да печели единоборствата. Преди да бъде одобрен от Рилецо, Икечи Езе беше за кратко на проби в Локомотив (София) в края на 2020 г.

В Англия халфът е бил част от шестодивизионния Брейнтрий Таун и седмодивизионния Ситингбърн. Брат му Еберечи Езе прави доста впечатляваща кариера. Той е младежки национал на Англия и неотдавна премина в елитния Кристъл Палас, който брои за правата му 17 милиона паунда.

„Ще го наблюдаваме и ще преценим как да действаме с него“, коментира Александър Тунчев.

Треньорът на Локомотив (Пловдив) ще пусне Икечи Езе в днешната контрола със Славия. Ако англичанинът се представи добре, най-вероятно ще бъде поканен от лятото да се присъедини за постоянно към „смърфовете“ и да подпише професионален договор.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството