Локомотив (София) се облизва за един от най-качествените играчи на съименника си от Пловдив. От „Надежда" следят със засилен интерес ситуацията около левия бек на Локомотив (Пд) Венелин Филипов, пише „7 дни спорт". Тимът на Николай Гигов е амбициран да направи най-успешното си представяне през този сезон, като целта пред възпитаниците на треньора Димитър Васев е място в Топ 6. В лагера на Локомотив (Сф) виждат в лицето на Венелин Филипов една от най-добрите опции за подсилване на лявата зона на защитата. През есента на няколко пъти представители на столичани следяха под лупа изявите на 24-годишния бургазлия.

В "Надежда" се надяват да го привлекат като свободен агент, възползвайки се от несигурното бъдеще на Локо (Пд). Затова в лагера на "червено-черните" изчакват дали той ще скъса договора си с "черно-белите".

Съгледвачите на тима от "Надежда" са в готовност да го предложат на треньора Димитър Васев в момента, в който играчът стане свободен агент. Последната дума за акостирането му в Локо (Сф) ще има именно наставникът. Засега обаче се очаква Филипов да стартира зимна подготовка със "смърфовете" в понеделник. В зависимост от финансовата стабилност и от това дали шефовете на пловдивчани ще платят заплатите на отбора, ще се разбере дали Венелин ще скъса с тима от Лаута. "7 дни спорт" разбра и друга интересна подробност около евентуалния бъдещ трансфер на Филипов в Локо (Сф). 24-годишният краен бранител е бил в плановете на "червено-черните" и през лятото. Тогава обаче възраждащият се Локомотив (Пд) успя да го прилапа по-бързо. Както вече стана ясно, преди около месец мениджърите на играча пък го предложиха на други два столични клуба -Славия и „Левски". Ситуацията около него следят и клубове от Лига 2 на Франция. Всички отбори, които проявяват интерес към Филипов обаче, желаят да го вземат като свободен агент.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015