Капитанът на Локомотив (Сф) Александър Бранеков говори пред Канал 3 за своето бъдеще. "Към този момент няма задължения към никого, не само към играчите”, заяви капитанът на "червено-черните".

- Така че няма проблем от финансово естество, единственото, което ни остава, е да си вършим работата. Каквото е имало да се издължи, е издължено. Не мога да кажа, че беше бунт, трябваше да направим нещо, за да дойде нашият президент и да ни чуе. В крайна сметка той дойде и всичко е точно.”

Бранеков има договор до лятото на 2015 г. Това означава, че вече може да преговаря с друг клуб. 31-годишният централен защитник обаче заяви, че за него е най-добре да си остане на „Надежда”.

На въпрос, свързан с хода на преговорите за нов договор, Бранеков каза: „На тази тема един път с президента съм разговарял. Истината каква е? Не искам да ходя някъде, аз съм си от София, за мен е най-добре да си остана тук, но ако излезе нещо по-добро, ще видя, трябва да се помисли, рано е все още. Доста хора ми се обаждат с думите „Искаш ли да отидеш тук, искаш ли там”. Нямам личен агент, разбрал съм, че агентът не играе. Когато един човек си върши работата, рано или късно ще изгрее слънце и на неговата улица."

Бранеков се оплака от липсата на добри условия в базата в "Надежда":

"Всеки знае, че нашата база не е годна, единственият терен е централният и е доста трудно да се подготвиш, защото и там се играят мачове. Как се играе? Мисля, че не е основното това. Повярвахме си, иначе Лудогорец е над останалите. Тренираме в Требич, там условията също не са добри, но нямаме избор. Последните два дни тренирахме в Драгалевци, сами видяхте на първата тренировка, че там дори не може да се ходи, камо ли да се тича. Събрани сме добри футболисти. Голяма е заслугата на треньора, той е капитан на кораба, той го управлява. Още лятото направихме доста качествена подготовка от физическо естество. Освен това старши треньорът вкара дисциплина, която преди това отсъстваше. Дали сме слаби? Повечето пъти се изказват хора, които нямат и крос в живота. Нашият футбол не е на високо ниво, но първенството не е слабо. Като всяко друго първенство си има своето достойнство. Една от причините да няма високо ниво е качеството на терените. Не мисля, че нашият футбол е толкова зле, просто трябва да се гледа позитивно.

Никой в отбора не иска да си помисли, че ще играем във втората шестица, защото там е безсмислено. Дори мисля, че можем да сме по-високо от шестото място. А за купата дори може да сме на финал. Съвсем реално е.

Надявам се ЦСКА да стане шампион. Като цяло това ми беше една от детските мечти, ако мога да пробия в първия отбор, и ако мога, там да играя цял живот и да си завърша кариерата. Не стана така, но трябва да гледаме напред. Избрах №29 тогава, защото любимият ми футболист от първия отбор беше Ибрахима Гай.”

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015