Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив) не излъчиха победител и завършиха 1:1 в "железничарското" дерби, което се игра на стадион "Славия". На трибуните в "Овча Купел" имаше около 2000 зрители. В ложата беше и новият бос на "смърфовете" Веселин Марешки, който пое издръжката на клуба след оттеглянето на Константин Динев.

Селекцията на Емил Велев откри резултата в 19-ата минута с гол от дузпа на Христо Златински. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Йордан Върбанов срещу Христо Спасов.

Малко преди края на първото полувреме Димитър Телкийски изравни за Локо (Сф), като при ситуацията останаха съмнения за засада. Емил Велев и играчите му бурно оспорваха, но съдията Никола Попов беше категоричен в решението си да зачете гола.

През второто полувреме играта беше равностойна, и двата тима създадоха положения, но до ново попадение така и не се стигна.

В началото на двубоя играчите на Локо (Сф) опитаха да упражнят домакински натиск. Вратарят на гостите от Пловдив Стефано Кунчев спаси мрежата си още във 2-ата минута, когато Димитър Илиев го обстрелва. Малко по-късно отново нападателят отправи удар, но стражът внимаваше.

В 18-ата минута опитният Йордан Върбанов повали Христо Спасов и последва дузпа за Локо (Пд), която Златински хладнокръвно реализира - 0:1.

В 33-ата гостите можеха да удвоят аванса си, но изстрелът на Христо Спасов беше спасен от вратаря на домакините Емил Михайлов.

Пет минути преди края на първата част Тодор Тимонов се строполи на земята без съприкосновение с противников играч, след което по спешност беше закаран с линейка в болница, където се установи, че е усукал коляно и трябва да бъде опериран.

В 45-ата минута Локо (Сф) изравни. Опитният Димитър Телкийски изскочи зад отбраната на гостите и с прехвърлящ удар прати топката в мрежата на Кунчев за 1:1. От щаба на "смърфовете" обаче поискаха да бъде отсъдена засада, но това не се случи.

Втората част беше доста скучна, като и двата тима не успяха да създадат чисто голово положение и логично не се победиха, завършвайки 1:1. 

Мачът по минути - ТУК

ЛОКО (Сф) - ЛОКО (Пд) 1:1
0:1 Христо Златински (19-дузпа), 1:1 Димитър Телкийски (45)


ЛОКО (Сф): 33.Емил Михайлов, 3.Йордан Върбанов, 2.Костадин Велков, 6.Александър Бранеков, 11.Кристиян Добрев, 16.Мартин Димитров, 88.Атанас Борносузов, 77.Даниел Пеев, 8.Александър Манолов, 14.Димитър Илиев, 12.Димитър Телкийски
Резерви: 1.Костадинов, 18.Александър Дюлгеров, 21.Даниел Гаджев, 7.Васил Велев, 9.Антонио Павлов, 22.Павел Петков, 10.Марчо Дафчев
Треньор: Антон Велков

lok.jpg
ЛОКО (Пд): 1.Стефано Кунчев, 17.Костадин Марков, 3.Валери Георгиев, 5.Павел Ковачев, 77.Диего Фераресо, 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев, 10.Тодор Тимонов (40-19.Марин Петров), 71.Христо Спасов, 11.Илиян Йорданов, 89.Станислав Маламов
Резерви: 22.Йордан Господинов, 19.Марин Петров, 4.Рангел Абушев, 6.Кирил Котев, 7.Николай Станков, 88.Георги Стефанов, 15.Христо Стамов
Треньор: Емил Велев

София, стадион "Славия"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Атанас Борносузов, Васил Велев (Локо Сф); Валери Георгиев (Локо Пд)