Локомотив (София) ще отседне на лагер в Тетевен преди изключително важния мач от 29-ия кръг на “А” група срещу Литекс в сряда. “Червено-черните” пътуват утре за планинското градче.

В същото време основният съперник на Локо за последното спасително място в класирането – “Ботев” (Враца), има значително по-лека програма.

Възпитаниците на Антони Здравков приемат вече изпадналия Монтана и Черно море, който в 30-ия кръг вероятно вече ще си е гарантирал мястото в елита. Още в сряда Локомотив може да изпадне официално, ако не успее да спечели срещу Литекс, а в същото време врачани бият комшиите от Монтана.

Както БЛИЦ вече съобщи, изникна крехка надежда за Локото през последните дни. В близките дни ще се събере комисията по Ред, сигурност и феърплей на БФС. Има вариант и то доста сериозен двубоят между Славия и “Ботев” (Враца) да бъде анулиран, т.е. трите точки, спечелени от гостите, да им бъдат отнети. Като причина за решението на комисията ще бъде взет съдийския доклад, в който според източници е отразено, че двубоят не е бил феърплей. Така “Ботев” (Враца) вместо с 27 точки, колкото има в момента, ще стане с 24 и влиза в зоната с изпадащи тимове. А над нея изскача с 25 точки Локомотив София. Дали това ще се случи, очаква да разберем.


Групата на Локото за мача в Ловеч е от 19 души: Митрев, Галев, Гаров, Бранеков, Николов, Велков, Трифонов, Борносузов, Том, Пеев, Св. Петров, Маркиньос, Д. Илиев, Писаров, Добрев, Манолов, Бибишков,Павлов, Цанков.

Програмата на "Ботев" Враца (12 място, 27 точки)

29 кръг, "Ботев" – Монтана
30 кръг, Черно море – "Ботев"

Програмата на Локо София (13 място, 25 точки)
29 кръг, Литекс – Локо София
30 кръг, Локо София – ЦСКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ