Ръководството на Локомотив (София) се е заело със задачата спешно да осигури попълнение за атаката на тима. По настояване на Стефан Генов „железничарите“ преговарят с напусналия Нефтохимик Петър Димитров.

Бившият футболист на Вихрен, ЦСКА, Берое и Славия е свободен агент и може да подсили „червено-черните“. Той влиза в плановете и на треньора на Черноморец Димитър Димитров, но в момента от „Надежда“ могат да предложат по-добри финансови условия и дългосрочна стабилност, пише "Меридиан Мач".

От Локомотив се опитват да стигнат до договорка за разтрогването по взаимно съгласие с общо пет футболиста. Това са Крум Бибишков, Тодор Христов, Бранко Костадинов и Мартин Димитров, както и Люк Матютю. Вече напуснаха Сота и Базея.

От „Надежда" потвърдиха, че имат интерес и към разтрогналия с Литекс Станислав Генчев. Освен това приоритет в селекцията на „железничарите“ освен намирането на нападател е и привличането на още един ляв бек. Румен Трифонов ще е на линия за пролетния дял, но след очакваната раздяла с Матютю той ще остане единственият типичен ляв защитник в състава.