Старши треньорът на Локомотив (Сф) Антон Велков заяви след победата с 2:0 срещу Костинброд, пратила тима във „В“ група, че БФС трябва да обърнат поглед и към "железничарите". Столичани имат намерение, след настъпилите реформи във футбола, да се състезават направо в "Б" група.

„Оттук-нататък ще разговаряме с ръководството как да процедираме занапред. Със сигурност имаме и очаквания като решения на БФС. Ще бъде справедливо да погледнат и към нас. Имаме всички условия, а историята, която стои зад нас, а пък и начинът, по който Локомотив изчезна, но се появи с достойнство отново - мисля, че трябва бъде оценено по някакъв начин“, каза Тони Велков.

„Един евентуален скок през една дивизия до „Б“ група наистина ще бъде тежък за нас. Но зад мен стоят доста сериозни хора и ще разрешим и този проблем“, заяви още наставникът.

Имаше доста голям интерес към мача и той не приличаше като емоция на бараж за влизане във „В“ група. С днешна дата можем да кажем, че сме победили във всички мачове, без нито един равен или загуба. Беше много трудна година за всички момчета. Опитват се да бъдат професионалисти. Благодарим и на нашите ръководители, че не позволиха да се чувстваме не като отбор от „А“ окръжна. Но радостта е днес и утре. После знаете, идва действителността, която трябва да решаваме“, заяви Велков.