Локомотив (София) даде поредното доказателство, че все повече ще разчита на собствените си юноши. Трима от продуктите на клубната академия вече са картотекирани в мъжкия състав. Това беше поредната крачка на „червено-черните“ към интегрирането на Илиян Танев, Ангел Тодоров и Кристиян Чачев, които от началото на лятната подготовка тренираха с първия отбор.

Илиян Танев играе на позиция вратар. Той е роден през 2007 година, започва своя път в школата на “червено-черните” с треньор Георги Симов. При навършени 17 години, той вече е част от мъжкия отбор и оставя добро впечатление с представянето си в тренировките. Неговият ръст е 191 см. Танев ще носи екипа с №16.

Роденият през 2006 г. Ангел Тодоров ще играе с №55. 195-сантиметровият централен защитник изгрява в школата на тима с треньори Георги Симов и Юлиян Петков. Все по-стремглаво и с повече усилия, Ангел намира пътя за развитие в първия отбор на “железничарите”. Любопитно е да се отбележи, че той е родом от кв. “Надежда”.

Кристиян Чачев е роден през 2006 г. Халфът е един от юношите с най-дълъг престой в школата на клуба. Отражение оставя неговата усърдна работа и воля за растеж, които не остават незабелязани. Работил е с трима треньори в ДЮШ на Локомотив в лицето на Георги Симов, Станислав Симов, както и за последно в юноши старша възраст с Юлиян Петков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025