Локомотив София замина тази сутрин за първия си зимен лагер в Сандански. В южния град “червено-черните“ ще изиграят 4 контроли – срещу Пирин ГД (20 януари), Локо Пд (21 януари), Любимец (25 януари) и Пирин Разлог (27 януари). На 28-и отборът се завръща за около седмица в София. Очаква се после отново да замине на втори лагер в Сандански. Локомотив замина с група от 25 футболисти, предава “Гонг”. От тях деветима са сигурни нови попълнения.

Един от новите е Сергей Станчев, който е роден в Украйна, но и двамата му родители са българи. За последно е играл за втория отбор на Рапид Виена. Станчев е централен нападател. Както Станчев, така и останалите трима, харесани от Велков, ще продължат пробите в Сандански. Другите трима са Николай Минков (Калиакра), Светльо Петров (Сливен) и Павел Петков (Банско).

До този момент сигурните нови попълнения в Локо Сф са: Даниел Пеев (преди това в Славия), Емил Михайлов (Лудогорец), Юли Петков (Калиакра), Владимир Манчев (завръща се в Локо), Кристиян Величков (завръща се в Локо), Костадин Велков, Мирослав Коев, Андрей Атанасов и Мартин Димитров (и четиримата от Черноморец Поморие). В Сандански към отбора се очаква да се присъединят още Младен Стоев (Спортист Своге), Пламен Крумов (Черноморец Бс) и Антонио Павлов (Израел)./БЛИЦ