Локомотив (Пловдив) се раздели с шести футболист тази зима. Договорът на младежкия национал Христо Стамов беше разтрогнат по взаимно съгласие. Преди него от "Лаута" си тръгнаха още Теодор Скорчев, Илиян Йорданов, Оливие Боне, Лоик Дюфо и Йоан Ласиман.

Локомотив стартира зимната си подготовка в понеделник, 11 януари. Първата тренировка за 2016 година е от 14:00 часа на "Лаута". Във вторник и сряда всички футболисти ще преминат пълни медицински изследвания.

Новите попълнения засега са Мартин Кавдански и Веселин Марчев, а БЛИЦ съобщи вчера, че на "Лаута" се завръща Християн Попов от Монтана.

В тази група може да се счита и френският защитник Ясин Амрауи, който тренира с "черно-белите" от няколко месеца и със сигурност ще бъде картотекиран за пролетния полусезон.

От 16 януари до 9 февруари Локомотив ще бъде на лагер в турския курорт Анталия. Отборът ще отседне в 5-звездния комплекс Грандпарк Лара, състоящ се от осем отделни блока. Хотелът разполага със собствена тренировъчна база от четири терена с естествена трева, където "черно-белите" ще провеждат своите занимания.

Засега са уредени три контролни срещи на турска земя:
21.01 - Фортуна Кьолн (Германия)
24.01 - ЧСМС Яш (Румъния)
27.01 - Височина Ихлава (Чехия)

На място ще се уточняват съперниците за още три спаринга, като датите са 30 януари, 3 февруари и 6 февруари.

Последната контрола на Локомотив (Пловдив) преди началото на сезона ще е срещу втородивизионния Оборище (Панагюрище). Мачът е на 13 февруари, като часът и мястото ще се уточняват допълнително.


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016