Ръководството на Локомотив (София) е взело решение да освободи част от чужденците през януари. За момента от „Надежда" не желаят да разкриват имена, но се предполага, че става дума за Матютю, Елтон и Сота, както и трайно контузения Жан-Баптист Якасонго. От ръководството на Локомотив възнамеряват да налагат повече български футболисти от пролетния полусезон, особено ако отборът е във втората седмица, което към днешна дата изглежда сигурно, съобщава „Меридиан мач”.

Сериозен разговор предстои с крилото Гаел Н’Лундулу. Причината - той се развика на своите колеги и треньорите при смяната си в 80-ата минута срещу ЦСКА с Даниел Пеев. От треньорския щаб възнамеряват той дори да остане на резервната скамейка за двубоя с Локомотив (Пловдив) в сряда. Решението обаче ще се вземе в часовете преди двубоя.

Засега наставникът Стефан Генов запазва своя пост. Това призна и изпълнителният директор на клуба Георги Марков след загубата от ЦСКА на Българска армия" (0:5).

Ако обаче Локомотив (Сф) продължава с неубедителното си представяне, Генов може да бъде освободен след последния мач за календарната 2013 година.