Школата на Локомотив (София) за пореден път показа, че е незаобиколим фактор в България, с който всички трябва да се съобразяват.

Това се случи на престижния турнир Пирин Къп Сандански, на който юношите на "железничарите", родени през 2007 година, разбиха конкуренцията и спечелиха първо място след успех на финала с 2:1 срещу Хебър (Пазарджик).

На полуфинала момчетата на Георги Симов, който е техен треньор от 5 години, надиграха Ботев (Враца) с 3:1.

По същото време талантите на Локо, родени през 2009 година, играха в турнира с батковците си, които са една година по-големи, и също достигнаха до последния мач, но там загубиха от Витоша 13.

Надпреварата се проведе от 8 до 12 февруари. Турнирът се слави с голяма популярност, като в предходните години винаги са участвали и международни отбори, но заради пандемията от коронавирус тази година участие взеха само родни клубове.

Въпреки това в състезанието се впуснаха тимове от някои от най-силните школи като Хебър (Пазарджик), Спартак (Плевен), Ботев (Враца), Спартак (Пловдив) и няколко частни от София и Пловдив.

По традиция турнирът се проведе при перфектна организация и стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като главна заслуга затова има организаторът на грандиозното събитие Йордан Тушев.

Няма как да подминем и шефа на школата на Локомотив (София) Иво Паргов, който с неспирната си работа и професионализъм продължава стремглаво да вдига нивото на младите таланти в славния куб.

Георги Симов вече 5 години е наставник на своите момчета 

Треньорът на шампионите заедно с организатора на турнира Йордан Тушев

Щастливите и сплотени победители