Светът е парализиран заради смъртоносния COVID-19. Коварната пандемия вилнее като хала и отнема хиляди човешки животи.

Спортът също беше сериозно засегнат от коронавируса. Отложиха се знакови събития като Европейското първенство по футбол и Олимпийските игри. Всички други големи форуми са замразени и атлетите са принудени да поддържат спортна форма в домашни условия, а някои вече се оплакват и от финансови проблеми.

В тези тежки времена един легендарен клуб в България дава нагледен пример как трябва да се случват нещата. В детската школа на столичния Локомотив (София) не си губиха времето и бързо намериха начин как да вкарат на своите таланти режим, с който да не се занемарят и да продължават да се усъвършенстват.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Ръководството и треньорите в клуба успяват да провеждат дистанционни тренировки със своите възпитаници чрез специално изработена програма.

Наставниците държат доста изкъсо младежите, дават им задачи за домашни условия и държат да има обратна връзка.

Упражненията, които изпълняват децата, са оценявани от техните преки ръководители, като, ако има нужда, се нанасят корекции.

Тренировките са съобразени с карантината и извънредното положение в страната. Целта е да се поддържа спортната форма на юношите, за да може, когато отново се завърне футболът в пълния си блясък, младите лъвове да продължат да се развиват в бързи темпове.
Явор БЕЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ Спорт ви представя няколко видеоклипове от дистанционните тренировки в школата на Локо (София):