Лоша вест от Америка дойде за Пирин. Надигащият се в съблекалнята бунт за пари срещу изпълнителния директор Таско Тасков беше потушен с нареждането на клубния бос Пол Белогур, че с негова заповед са блокирани премиите на играчите, докато не се подобрят трайно резултатите, пише „Струма“.

В депешата оттатък Океана не се споменава нито дума за бъдещето на мениджъра Уорън Фийни, който позакрепи позициите си с равенството 1:1 срещу Берое в Стара Загора. Силният човек в оперативното ръководство Таско Тасков беше обещал на състезателите при успех срещу Царско село да получат накуп бонусите за победата над Ботев (Враца) и за хикса на Овча купел със Славия.

Домашното поражение от Ботев (Пловдив) преди националната пауза обаче разгневи собственика и футболистите останаха на сухо. След равенството с Берое играчите на Уорън Фийни очакват с нетърпение ответния отговор на Белогур. От клуба увериха, че директорът Тасков няма нито един неприсъствен ден на стадион „Христо Ботев“ в двете седмици без официални мачове, с което бяха опровергани твърденията, че се е скрил заради неизпълненото обещание.