Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус е кандидат за треньор на немския Мюнхен 1860, пише "Тагес Цайтунг". Според изданието специалистът ще замени настоящия треньор на втородивизионния тим Райнер Маурер. В момента Мюнхен 1860 е на 10-о място във Втора Бундеслига.

В миналото Матеус няколко пъти е бил близо до треньорския пост в клуба. Преди две години той сам предложил услугите си, но тогава ръководството се спряло на Евалд Линен. Миналото лято германецът отново водил преговори с бившия тим на Даниел Боримиров, но по-късно пое националния ни отбор. Немското издание пише, че на 18 февруари Матеус е изгледал двубоя на Мюнхен 1860 срещу Аугсубрг на “Алианц Арена”. “Бих искал да съм треньор, този отбор винаги ме е привличал”, заявил Лотар.

В момента Матеус се готви за най-голямото си изпитание начело на българския национален отбор. “Трикольорите” посрещат в европейска квалификация Швейцария на 26 март. При евентуална издънка почти сигурно германецът ще напусне националния ни отбор, тъй като шансовете ни за класиране на Евро 2012 ще бъдат минимални. В материала в "Тагес Цайтунг" дори се съобщава, че има клауза, според която Матеус може да напусне преждевременно националния отбор на България, за да поеме друг клуб./БЛИЦ

Лотар Матеус по време на мача на Мюнхен 1860 на 18 февруари

3_3.jpg