Полузащитникът Себастиан Ернандес ще получи нов шанс да си спечели място в редиците на шампиона Лудогорец. Ръководството на клуба е решило да задържи 27-годишния халф през новия сезон.

В последните шест месеца колумбиецът беше под наем в Черно море. Той остави добро впечатление с изявите си при варненци, като бе един от най-често използваните играчи от старши треньора Никола Спасов. Халфът записа 11 срещи за първенство, в които реализира 3 гола и се отчете с две асистенции.

Ернандес беше титуляр и във финала за Купата на България срещу "Левски" (2:1 след продължения), като именно той влезе в комбинация с автора на победния гол Матиас Курьор. Любопитното беше, че на "Лазур" колумбиецът вдигна Купата на България, а на следващия ден беше и на "Лудогорец Арена", където ликува с шампионската титла.

Полузащитникът, който дойде в Разград през зимата на 2013 г., има договор с клуба до другото лято. Досега за две години в Лудогорец Ернандес е изиграл 24 мача в "А" група, в които е отбелязал 6 гола. Общо с фланелката на разградчани има 31 мача и 8 гола във всички турнири.