Лудогорец вече работи усилено по зимната си селекция. Според източник, близък до клуба, разградчани вече са договорили нападател от чужбина. Очаква се той да подпише в началото на 2018 година, като на този етап националността и името му се пазят в тайна. Играчът е харесан лично от треньора Димитър Димитров, като скаутското звено го е наблюдавало, за да затвърди впечатленията на наставника. С оглед големите шансове за излизане от групата в Лига Европа трансферът вероятно ще бъде форсиран.

Друга причина да се бърза с привличането на нов нападател е, че Клаудиу Кешерю едва ли ще остане в Разград. Вероятността това да се случи е все по-малка. Договорът на румънеца изтича през лятото на 2018 година и засега няма изгледи да бъде удължен, пише „Тема Спорт”. Медиите отвъд Дунав вече обявиха, че Кешерю най-вероятно ще се завърне в Стяуа през лятото като свободен агент.

За евентуалната раздяла намекна и самият Кешерю, който на 2 декември ще навърши 31 години. “Трябва да разговаряме с хората, които решават бъдещето ми. Ако намерим начин да продължим това - добре. Аз се насладих на повече от 2 години тук. Искам и последните месеци да преминат така, ако не се получат нещата, ще си тръгна. Това е съдбата”, коментира румънският национал след двубоя с Етър (4:0). В него нападателят се отчете с хеттрик, а след това той и Моци получиха повиквателни за националния отбор на Румъния за контролите с Турция и Холандия в Клуж и Букурещ на 9 и 14 ноември.

Реално в момента Димитър Димитров-Херо разполага само с Кешерю като типична “деветка”. На върха на атаката той разчита и на Жоао Пауло. Кишада пък бе пратен в дубъла от известно време.
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма