Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец изглежда фаворит в шампионския мач срещу "Левски" в събота на стадион "Георги Аспарухов". Прогнозата е на... статистиката от "А" група. Разградският клуб е "железен" в дербита през сезона, припомня вестник "Труд". От мачовете само между водещите 5 отбора шампионът досега е натрупал 14 точки, а очаква още два - със "сините" и срещу "Ботев" (Пд) у дома.

"Лудогорец няма загуба във важен мач от първенството. А в шестте дуела е инкасирал едва един гол. Първенецът допусна две ремита - по 0:0 с Литекс на свой терен и срещу ЦСКА в София. В добавка лидерът има само победи срещу "Левски" в трите мача през миналия и настоящия сезон в елита. Статистиката обаче сочи плюс и за "сините". На свой терен "Левски" записа само победи в трите мача с водещите отбори през сезона, включително в символичното домакинство във вечното дерби. А в събота публиката би трябвало да е класен "12-и играч"
Очевидни аутсайдери в класирането на челниците са ЦСКА и Литекс, които вече изиграха и осемте си мача в петицата. А "Ботев" (Пд) дори може теоретично да надмине "сините" в подреждането, при положение че бие Лудогорец в Разград в предпоследния кръг, анализира изданието.

- Ако "Левски" загуби финала за купата на България срещу Берое утре, то "канарчетата" ще трябва да се хвърлят на 101 процента срещу шампиона. Защото последната евровиза от "А" група ще бъде за бронзовия медалист. В случай че "Левски" вземе купата в Ловеч, пловдивският клуб ще има интерес да падне в Разград. Защото при шампионска титла на Лудогорец четвъртата позиция ще дава квота за Лига Европа. Докато при злато за "Левски" загубилият финала Берое ще вземе визата."


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ