Лудогорец и "Ботев" (Пловдив) са много близо до финализирането на сделката за Цветелин Чунчуков, разбра БЛИЦ. Младежкият национал се очаква да подпише договора си с разградчани, след като те се споразумеят с "канарчетата".

Двата клуба са в доста напреднала фаза на преговорите за 20-годишния нападател. Племенникът на вратаря на Славия Георги Петков е в полезрението на разградчани от дълго време.

С привличането на Чунчуков Лудогорец ще изпълни въведеното от новия сезон изискване на терена за официалните мачове да има поне по един играч, който да е на възраст до 21 години. За разлика от юношите в Разград, нападателят от школата на "Левски" се очаква бързо да се наложи при новия треньор Бруно Рибейро.

Благодарение на сделката за продажбата на Чука, Лудогорец отново ще напълни касата на "Ботев" (Пловдив). Очаква се "жълто-черните" да получат около 1 милион лева. Освен това "канарчетата" ще си запазят и процент при следващ трансфер на голмайстора. Припомняме, че миналото лято разградчани взеха други две звезди на "Ботев" - Абел Анисе и Юнес Хамза.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015