Шампионът на България Лудогорец излиза срещу холандския гранд ПСВ Айндховен в поредния си мач от груповата фаза на Лига Европа. Футболистите от Разград правят фурор в турнира и вече се класираха за следващата фаза. Ако искат да спечелят допълнителни 400 000 евро и по-добър жребий обаче "орлите" трябва да стигнат поне да равенство в днешната среща, която започва в 22:05 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ. В момента Лудогорец има 10 точки, а "филипсите" са втори в класирането със 7.

Съставът на Стойчо Стоев има много поводи за настроение и усмивки преди студената софийска вечер. Лудогорец се намира в отлична форма и няма загуба с последните 8 двубоя във всички турнири. Шампионите успяха да стигнат до успех в Айндховен при дебюта си в Лига Европа, а това със сигурност ще им даде доза самочувствие. Те ще искат да затвърдят доброто си представяне в турнира и да покажат, че хвалбите, идващи отвсякъде, не са случайни.

Очаква се довечера атаката на Лудогорец да бъде водена от Роман Безяк. Словенецът вкара първия гол за успеха с 2:0 в Холандия и почти сигурно ще бъде предпочетен пред Жуниор Кишада. Михаил Александров, Марселиньо и Вирджил Мисиджан ще играят зад Безяк, а с по-дефанзивни функции ще бъдат натоварени Светослав Дяков, който се възстанови от контузия, и Фабио Ешпиньо. Четиримата в защита ще са Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци и Йордан Минев. На вратата без конкуренция е националът Владислав Стоянов.

В ПСВ Айндховен със сигурност са настроени за реванш. Холандците ще гонят и успех, за да се класират напред, тъй като все още има опасност да бъдат изместени от второто място. ПСВ обаче е в доста слаба форма и записа поредица от разочароващи резултати в местното първенство.

Старши треньорът Филип Коку не може да разчита на Тим Матавж, Жоржиньо Вайналдум, Джетро Вилемс и Парк Джи-Сунг.

Коку ще заложи на схема с трима нападатели. В предни позиции ще играят Лусиано Нарсинг, Юрген Локадия и Морис Депай. Тримата халфове ще са Ола Тойвонен, Стийн Шаар и Адам Махер. Българският национал Станислав Манолев почти сигурно ще бъде сред резервите.


ГРУПА B
psv.jpglud.jpgЛудогорец - ПСВ Айндховен
От 22:05 часа
bnt1.jpg
София, „Васил Левски”
Съдия: Никола Рицоли (Слк)

Вероятни състави:
Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Старши треньор: Стойчо Стоев
Наказани: няма
Контузени: Мишел Платини, Теро Мантула

ПСВ Айндховен: Прежмислав Титон, Сантяго Ариас, Джефри Брума, Карим Рекик, Йорит Хендрикс, Ола Тойвонен, Стийн Шаар, Адам Махер, Лусиано Нарсинг, Юрген Локадия, Морис Депай
Старши треньор: Филип Коку
Наказани: няма
Контузени: Тим Матавж, Жоржиньо Вайналдум, Джетро Вилемс, Парк Джи-Сунг

СЕЗОН 2013/14 НА ЛИГА ЕВРОПА – ТУК
ПРОГРАМА НА ГРУПОВАТА ФАЗА - ТУК