Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев даде официалната си пресконференция преди домакинството на ПСВ Айндховен. Двубоят от Група "B" на Лига Европа е утре от 22:05 часа на Националния стадион "Васил Левски". На брифинга Стоев разкри как е спасил отбора и благодарение на това, което е направил, сега разградчани жънат успехи на европейската сцена. Спецът говори с какъв проблем се е сблъскал, когато е заменил Ивайло Петев.

Стоев каза, че му се е наложило да решава отношението между футболистите, тъй като колективът е бил разбит. Чак след това е започнал да работи около неточностите в играта. Със Стоев начело Лудогорец се представя блестящо не само у нас, а и в евротурнирите, като вече си гарантира мачове в Лига Европа и през пролетта. За двубоя с ПСВ утре наставникът на разградчани каза, че няма същото напрежение, както в предишната среща, която момчетата му сензационно спечелиха в Холандия с 2:0.

"Когато поех Лудогорец успях да стопирам групичките в отбора. Все пак в отбора има играчи от 5-6 националности и не е чак толкова лесно да се работи. Очевидно имаше разединение между футболистите. Да кажем, че всеки един от тях беше вглъбен в себе си и не показваше най-доброто. Освен това още с идването си в тима потърсих дълбочина в атаката. Широчината си е широчина, но бе нужно да атакуваме остро и агресивно, за да идват добрите резултати", сподели Стойчо Стоев.

"Утре ни предстои много сериозен двубой. Свикнахме с цикъла в Лига Европа, настроението е добро, надявам се да се представим на ниво. За Светослав Дяков още не съм убеден, че е напълно готов. Ще видя след вечерната тренировка и ще решавам. Всички момчета са здрави. Йордан Минев ще бъде на линия. Едно нещо е ясно - ПСВ няма да излезе притеснен, каквито и проблеми да има", каза спецът.

"След като ги победихме, те победиха Аякс. Не мога да коментирам за техните проблеми. Предполагам, че ще искат да тръгнат нагоре от мача утре. Но ние го очакваме и сме готови за този двубой", продължи Стоев.

„Предишният мач (б.р. - равенството 1:1 с Черноморец Одеса) беше ключов, една точка ни класира. Сега малко или много, въпреки сериозния противник, и че се стремим да сме първи в групата, но в никакъв случай напрежението не е същото. Целта е да затвърждаваме постигнатото, да играем добър футбол, а не след някакви случайности да побеждаваме. Не се притесняваме от каквито и да са противници. Не казвам, че винаги ще побеждаваме. Но искам да играем освободени. Ние сме техничен отбор, разчитаме на това, стремим се топката да се движи бързо. Затова атмосферните условия сега дават предимство на друг тип футбол, който ние не обичаме, но трябва да се приспособим и да се стремим да побеждаваме“, коментира Стоев.

Той съжалява, че заради късния час и студеното време, на мача утре няма да присъства много публика.

„Надявам се всичко да мине нормално. Каквато и неприязън да има от феновете на другите отбори, се надяваме да има подкрепа. Представянето на Лудогорец е представяне на български отбор в европейската футболна общност. Сигурен съм, че ако мачът бе по-ранен, и времето не беше такова, със сигурност щеше да има много хора. Виждаме, че обикновените хора са настроени позитивно към Лудогорец. За съжаление температурите ще спрат много хора, но се надявам да има достатъчно, да ни подкрепят, и аз съм благодарен за тази помощ от трибуните“, допълни треньорът на Лудогорец.