ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец приема Слован Братислава днес от 20:30 часа в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия мач тимът от Разград загуби с 1:2, след като водеше с 1:0 до 87-ата минута. След поражението и последвалата загуба от Любимец в първия кръг на "А" група треньорът Ивайло Петев беше уволнен. На негово място Лудогорец назначи Стойчо Стоев, който още днес може да дебютира в реванша със Слован. В Разград чакат разрешение от УЕФА за новия си наставник. Тактиката и съставът със сигурност ще бъде определен от помощника Георги Дерменджиев, който остава и в екипа на Стойчо Стоев.

Днешната среща е изключително важна не само заради класирането напред в турнира и гарантирането на още минимум четири европейски мача. При отпадане от Слован, което означава крах в Европа за втора поредна година, твърде вероятно е Кирил Домусчиев да снижи амбициите за предстоящия сезон. Бизнесменът вече обяви, че свива бюджета.

До последно под въпрос е Мишел Платини, който е контузен. Ако бразилецът не бъде възстановен, на върха на атаката ще действа Роман Безяк, а зад него Марселиньо. Новото попълнения Ешпиньо ще бъде върнат до Светослав Дяков в центъра на халфовата линия, а Христо Златински вероятно ще остане резерва. По крилата за Лудогорце ще действат Иван Стоянов и Михаил Александров, има възможност титуляр да излезе и испанецът Абало, който да смени Александров.

Припомняме, че Лудогорец все още няма победа в Европа. От три мача отборът постигна едно равенство и две загуби. Миналото лято разградчани направиха 1:1 и загубиха с 2:3 от Динамо Загреб на същата фаза - втори квалификационен кръг на Шампионската лига. В третия мач преди седмица Лудогорец претърпя ново поражение - 1:2 от Слован.

Лудогорец - Слован Братислава
В първия мач 1:2
Днес от 20:30 часа
Пряко по ТВ7
Стадион: "Лудогорец Арена"
Съдия: Мауро Бергонси (Италия)

Вероятни състави:

 ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Теро Мантула, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Иван Стоянов, Марселиньо, Роман Безяк
Резерви: Иван Чворович, Шоко, Витиня, Христо Златински, Себастиан Ернандес, Даниел Абало, Димо Бакалов, Мишел Платини
Контузени: няма; Наказани: Мирослав Иванов
Треньор: Георги Дерменджиев/Стойчо Стоев

__________________.jpg
СЛОВАН: Путночки, Багайоко, Колчак, Горосито, Йосимов, Жофчак, Хлоховски, Кладрубски, Грендел, Халенар, Милинкович, Форт
Резерви: Полачек, Нинай, Чикош, Хлоховски, Якубек, Халенар, Пелтиер
Треньор: Самуел Словак
Контузени: няма; Наказан: Грендел

9_2.jpg