Лудогорец нанесе удар по "Левски", отмъквайки от "Герена" един от най-големите таланти. 19-годишното крило Стивън Петков продължава кариерата си при шампионите. Новината потвърди пред БЛИЦ изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев.

Юношата на "Левски" и ръководството на "сините" имаха неразбирателство относно новия договор на футболиста. Петков настояваше за увеличение на заплатата и гаранция за повече игрови минути, които от "Герена" нямаше как да му предложат. Така се стигна до преминаването на таланта в Лудогорец със свободен трансфер. Договорът му ще е за срок от 3 години.

Петков е третият футболист от юношеския национален отбор до 19 години, който това лято преминава в Разград. Шампионите привлякоха още Александър Василев и Преслав Петров. На триото и съотборниците им в селекцията на Александър Димитров предстои участие на европейското първенство в Унгария от 19 до 31 юли.

Роденият във Враца Стивън Петков дебютира за "Левски" на 23 април 2012 година в мач от първенството с Калиакра. През изминалия сезон той бе един от юношите, на които се гласуваше шанс за изява от треньора Елин Топузаков. Петков записа участие в 6 мача, но не успя да се разпише. Припомняме, че преди време юношата на "Левски" имаше възможност да тренира със Селтик и Блекбърн.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа