Шампионът Лудогорец официално представите двете си нови попълнения на специална пресконференция в комплекс „Царско село“.

Това са нидерландският вратар Серджио Падт и португалският халф Клод Гонсалвеш. Двамата са подписали договори с „орлите“ още преди Нова година.

31-годишният Падт до момента играеше в родината си за Грьонинген. Той е бивш младежки национал на Нидерландия. Продукт е на школата на Аякс, а играл още за Хаарлем, Го Ахед Игълс и белгийския Гент.

"След седем години в Нидерландия поисках промяна. Когато дойде предложението от Лудогорец, нямаше как да се замисля. Исках да играя в Шампионска лиг. Играл съм много пъти срещу Юрген Матей. В повечето пъти съм побеждавал срещу него. Изобщо не се притеснявам от ЦСКА", заяви вратарят.

Гонсалвеш пък пристига в Разград от португалския Жил Висенте. 27-годишният дефанзивен полузащитник е роден в Проприяно на френския остров Корсика, но предпочита да играе за Португалия и има пет мача за представителния тим на страната до 20 г. Започва кариерата си в Аячо, а след това играе за Троа и португалския Тондела.

"Лудогорец е клуб, който винаги иска да играе в Европа. В това отношение желанията ни съвпадат. Познавам Каули и той ми каза много хубави неща за отбора. Направих проучване в интернет и знам много неща за базата и града", призна новият португалски халф на "орлите".

Снимки: Антон Узунов