Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Ръководството на Лудогорец ще позлати футболистите при завоюване на шампионската титла на България. Тя ще историческа за клуба от Разград и ще бъде постигната при първото му участие в “А” група.

Само допреди два сезона Лудогорец се състезаваше при аматьорите, а сега е на прага да се класира за участие в Шампионската лига. Това ще стане, ако тимът от Разград спечели последните си мачове в първенството. При два успеха играчите на Ивайло Петев ще задминат водача ЦСКА. Така Лудогорец ще стане вторият тим в България след Литекс, който печели титлата още при влизането си в елита. Ловчанлии сториха това през 1998 година. Със сигурност пък бонусите, които ще осигури благодетелят на тима Кирил Домусчиев на играчите, ще бъдат рекордни за българските стандарти. Те ще са още по-големи, ако отборът успее да завоюва дубъл, съобщава "Тема Спорт". Според запознати само при титла отборната премия ще е над 1,5 милиона лева.

Утре възпитаниците на Ивайло Петев ще спорят за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив). Финалът е от 19:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас.

Ако Лудогорец спечели шампионската титла, клубът ще запази звездите си и през следващия шампионат. А интерес към играчи на разградчани от чужди клубове не липсват. Марселиньо, Шоко и Иван Стоянов бяха наблюдавани и срещу Черноморец (3:1) от представители на корейския Поханг Стийлърс. В този клуб играе Янис Зику, който през есента носи фланелката на ЦСКА, и бившият футболист на Локо (Сф) Дерек Асамоа. Марселиньо е желан и от турски клубове, сред които гранда Бешикташ.