Лудогорец загуби с 1:2 гостуването на Локомотив (Пловдив) от 32-ия кръг на "А" група. По този начин шампионите пропуснаха възможността да подпечатат още днес петата си поредна титла. Празненствата бяха отложени за домакинството на Пирин (Благоевград) на 11 май.

За "смърфовете" това беше поредният силен мач след идването на треньора Илиан Илиев, който все още не познава вкуса на поражението начело на "черно-белите" в домакинските двубои. Точни за успеха над Лудогорец бяха голмайсторът Мартин Камбуров, който откри в 25-ата минута от фаул, при който топката се отби в гърба на Иван Иванов и влетя в мрежата на Владислав Стоянов, както и Емил Гъргоров. В 34-ата минута Бадема наказа бившия си отбор, а до края гостите от Разград имаха сили само за почетен гол. Отбеляза го Вандерсон в първата минута на добавеното време.

За Локомотив (Пловдив) това е втора поредна победа над Лудогорец на "Лаута" след тази с 2:0 през ноември. С прибавените три точки "смърфовете" събраха 37 и изместиха Черно море (35) от петото място. "Орлите" от Разград продължават да водят убедително с 64 точки, с 11 повече от втория Левски.

Задачата на Лудогорец тази вечер стана доста трудна в 32-ата минута, когато гостите останаха с човек по-малко. Джонатан Кафу беше изгонен за втори жълт картон от съдията Драгомир Драганов, което като че ли прекърши избраниците на Георги Дерменджиев.

Гостите започнаха по-активно, като Кешеру направи няколко пропуска, но пък домакините успяха да поведат в 25-ата минута. Неостаряващият Мартин Камбуров стреля от фаул пред границата на наказателното поле, топката се удари в гърба на Иван Иванов, което беше достатъчно, за да излъже Владислав Стоянов и да влети в мрежата му за 1:0. По този начин звездата на Локомотив (Пловдив) дръпна на Кешеру с 2 гола в битката за голмайсторския приз (15 срещу 13 за Камбуров).

В 31-ата минута румънецът пропиля отличен шанс за изравняване на резултата, а секунди след това Кафу беше пратен под душовете. Бразилецът излезе сам срещу Александър Витанов, пусна топката покрай вратаря на домакините и се строполи в наказателното поле. Съдията Драгомир Драганов прецени, че Кафу е симулирал и го изгони за втори жълт картон.

В 34-ата "смърфовете" нанесоха втория си удар. Пауло Серджо финтира двама играчи на Лудогорец и нахлу вдясно в наказателното поле на гостите, след което опита подаване към Камбуров, но Светослав Дяков изби топката с глава, но право на крака на Бадема, който вкара по земя в долния десен ъгъл на Владо Стоянов за 2:0.

В 61-ата гостите изпуснаха нов шанс. Йордан Минев центрира, а Кешеру засече с глава, но право в напречната греда. Камбуров беше близо до втори гол в 65-ата минута. Крум Стоянов центрира в наказателното поле на Лудогорец, където опитният нападател овладя топката отлично, обърна се и стреля от въздуха, но Владо Стоянов плонжира и спаси.

В края на мача Гъргоров, Камбуров и Дани Кики направиха нови пропуски, а в 91-ата минута Вандерсон вкара почетен гол за гостите. След дълъг диагонален пас Иван Иванов не успя да избие добре топката с глава и я изпрати в краката на бразилеца, който с удар от малък ъгъл по земя реализира за 2:1.

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!

ЛОКОМОТИВ (Пловдив) - ЛУДОГОРЕЦ 2:1
1:0 Мартин Камбуров (25), 2:0 Eмил Гъргoров (34), 2:1 Вандерсон (90+1)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
7 - Александър Витанов спасява удар на Кешеру.
14 - Опасен изстрел на Кешеру е блокиран от Кирил Котев.
25 -  ГОООЛ! 1:0 за домакините след гол на Мартин Камбуров! Звездата на Локомотив (Пловдив) стреля силно от фаул пред наказателното поле на Лудогорец, топката се удари в гърба на Иван Иванов, което бе достатъчно, за да излъже Владислав Стоянов и да влети в мрежата му.
31 - ОПАСНО!
Кешеру пропуска отличен шанс. Румънецът получи топката от Жуниор Кишада в близост до точката на дузпата, където бе оставен непокрит, но засече неточно в аут.
32 - Втори жълт картон и съответно червен ЧЕРВЕН КАРТОН! Джонатан Кафу е изгонен за втори жълт картон. Играчът на шампионите излезе сам срещу Витанов, пусна топката покрай вратаря и се строполи в наказателното поле. Съдията Драгомир Драганов прецени, че Кафу е симулирал в ситуацията и го изгони.
34 -  ГОООЛ! 2:0 за Локомотив! Емил Гъргоров наказва бившия си отбор. Пауло Серджо преодоля през двама играчи на Лудогорец и нахлу вдясно в наказателното поле на гостите, след което опита подаване към Камбуров, но Светослав Дяков изби топката с глава, но право на крака на Бадема, който вкара по земя в долния десен ъгъл на Владо Стоянов.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
-----------------------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
57 - Далечен удар на Пауло Серджо не затруднява Владо Стоянов.
61 - ГРЕДА! Йордан Минев напредна отдясно и центрира в наказателното поле на "черно-белите", Кешеру засече с глава, но право в напречната греда.
65 - ОПАСНО! Крум Стоянов центрира към Камбуров, който отлично овладя топката, обърна се и стреля от въздуха, Владо Стоянов плонжира и спаси.
79 - ОПАСНО! Удар на Дани Кики, топката прелетя покрай вратата на Лудогорец.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+1 -  ГОООЛ! Лудогорец намалява - 2:1 за Локомотив! Вандерсон бележи с удар по земя по диагонал, пращайки топката в долния десен ъгъл на Александър Витанов.
90+4 - Край на мача. Локомотив (Пловдив) победи Лудогорец с 2:1.

Резултат с изображение за локомотив пловдив
ЛOКОМОТИВ (Пловдив): 12.Александър Витанов, 25.Крум Стоянов, 15.Иван Иванов, 6.Кирил Котев jalt.jpg (46  smqna.jpg 3.Александър Тунчев), 22.Емил Гъргоров , 18.Мартин Райнов jalt.jpg , 20.Пауло Серджо jalt.jpg (76  smqna.jpg 17.Ванчо Траянов), 22.Стефан Велев jalt.jpg , 19.Димитър Велковски (64  smqna.jpg 10.Веселин Марчев), 9.Дани Кики, 11.Мартин Камбуров
Резерви: 16.Ясин Ел Харуби, 3.Александър Тунчев, 55.Мартин Кавдански, 17.Ванчо Траянов, 5.Георги Вълчев, 10.Веселин Марчев, 21.Бирсент Карагарен
Tреньор: Илиан Илиев

Резултат с изображение за лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев (69  smqna.jpg 93.Върджил Мисиджан), 37.Венцислав Керчев (27  smqna.jpg 55.Георги Терзиев), 27.Козмин Моци jalt.jpg , 6.Натанаел, 88.Вандерсон , 18.Светослав Дяков jalt.jpg , 8.Лукас Саша jalt.jpg , 11.Жуниор Кишада (74  smqna.jpg 30.Андрей Препелица), 22.Джонатан Кафу jalt.jpg , 28.Клаудиу Кешеру
Резерви: 31.Георги Аргилашки, 77.Витиня, 55.Георги Терзиев, 4.Сисиньо, 12.Абел Анисе, 30.Андрей Препелица, 93.Върджил Мисиджан
Треньор: Георги Дерменджиев

Пловдив, стадион "Локомoтив"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Кирил Котев, Пауло Серджо, Стефан Велев, Мартин Райнов (Локо Пд); Козмин Моци, Джонатан Кафу, Светослав Дяков, Лукас Саша (Лудогорец)