Лудогорец елиминира Будучност (Подгорица) след трудна победа с 3:1 на старта в Шампионска лига. Футболистите на Павел Върба не впечатлиха особено при гостуването в Черна гора, въпреки че поведоха с 2:0, след което обаче допуснаха домакините да намалят, а и да ги надиграват. На няколко пъти Ренан се намесваше решително и в крайна сметка "орлите" прескочиха първото препятствие в Турнира на богатите.

Следващият тест обаче е далеч по-сериозен - шампионът на Дания Мидтиланд, в чиито редици е и българският национал Божидар Краев. Мачът от втория квалификационен кръг ще се играе в Разград след седмица - на 25 или 26 август.

При гостуването на Будучност новото попълнение Ихинио Марин откри резултата в 12-ата минута, а в 25-ата Мавис Чибота удвои. Чукович намали в 31-ата, а в третата минута на добавеното време на двубоя се разписа и Каули Оливейра и Лудогорец спечели с 3:1.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

За гостуването в Подгорица Върба заложи на трима от новопривлечените. Бразилецът Алекс Сантана, ганаецът Бернард Текпетей и испанецът Ихинио Марин започнаха титуляри. Последният поведе атаката, докато Клаудиу Кешерю остана резерва.

"Орлите" трябваше да се справят без получилия контузия при победата с 3:0 над Славия Георги Терзиев, който ще отсъства от терените около месец. 

Лудогорец можеше да открие резултата още в началото. Само след няколко секунди игра Каули Оливейра пое топката с гръб към вратата на Будучност, обърна се и стреля мощно, но в гредата. В шестата минута след изпълнение на корнер стана горещо в наказателното поле на "орлите", но до нещо по-опасно не се стигна. В 12-ата Лудогорец поведе. Сисиньо проби отдясно и подаде за Чибота, който центрира веднага. Вратарят Драгоевич не се намеси добре, Чукович също, като топката се озова в Ихинио Марин. За испанеца не бе проблем отблизо да отбележи първия си гол за българския шампион - 0:1.

Шест минути след това българите направиха страхотна атака, Недялков изведе Каули, който обаче не успя да вкара. Логичното се случи и Лудогорец поведе с 2:0 в 25-ата минута. Чибота се разписа от пряк свободен удар, прехвърляйки стената - 0:2.

Домакините обаче не се предадоха и стигнаха до намаляване на резултата в 31-ата минута. След балонно центриране отдясно снажният Чукович надскочи Сисиньо и с глава не остави шансове на Ренан - 1:2.

След това късметът покри Лудогорец след техничен удар на Иванович. Натискът на домакините продължи, а Ренан спаси изстрел на Бойович под гредата.

През втората част "орлите" рядко почти не поглеждаха към вратата на черногорците, позволявайки на домакините да ги надиграват. В 65-ата минута Върба пусна Доминик Янков. За 20-годишния талант това беше дебют в Европа.

Десетина минути преди края Алекс Сантана засече топката с глава след центриране от корнер, но неточно.

В 89-ата минута Янков показа добри качества, като отне топка от съперник, подаде на Каули, който продължи за Баджи. Опорният халф на "орлите" отправи удар с десния крак, но прекалено слаб и вратарят на Будучност улови.

В третата минута на добавеното време Каули се разписа за крайното 3:1 след асистенция на Жоржиньо и Лудогорец елиминира Будучност.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа


БУДУЧНОСТ - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
0:1 Ихинио Марин (12), 0:2 Maвис Чибота (25), 1:2 Чукович (31), 1:3 Каули Оливейра (90+3)

Срещата по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача.
 ГРЕДА! Удар на Каули Оливейра от границата на наказателното поле се отби в гредата.
12  ГОЛ! Ихинио Марин даде преднина на Лудогорец, отбелязвайки първото си попадение с екипа на "орлите". Мавис Чибота центрира в наказателното поле на домакините, вратарят Драгоевич и защитниците пред него бяха неубедителни и крилото на българския шампион прати топката във вратата на Будучност.
18
  Шанс за Каули Оливейра, топката прелетя над вратата, пазена от Драгоевич.
25  ГОЛ! Мавис Чибота удвои за "орлите", разписвайки се от пряк свободен удар - 2:0 за шампиона на България!
31
 ГОЛ! Будучност намали на 1:2 чрез Чукович, който надскочи Сисиньо в наказателното поле на "орлите", засече топката с глава и прехвърли Ренан. 
39  Нова опасност пред българската врата, Бойович застраши Ренан, който успя да избие топката с върха на пръстите си.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
-----------------
46 - Начало на второто полувреме.
58 - Бойович напредна опасно към вратата на Лудогорец, стреля покрай целта в аут. 
62  Жълт картон на Ренан, който бави вкарването на топката в игра.
77  Бразилецът Алекс Сантана засече топката с глава, но я изпрати встрани от вратата на домакините.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+3  ГОЛ! Каули Оливейра подпечатва победата - 3:1 за Лудогорец! Жоржиньо напредна и подаде на съотборника си, който матира Драгоевич с изстрел право в левия ъгъл.
90+4 - Край на мача. Лудогорец елиминира Будучност и ще спори с Мидтиланд във втория квалификационен кръг.

Buducnost (Mne)
БУДУЧНОСТ: 1.Драгоевич, 4.Вукчевич, 33.Аджич, 26.Чукович  , 23.Секулич, 29.Терзич (75  22.Джуричкович), 8.Миркович, 19.Райкович (82 99.Зарубица), 10.Иванович, 45.Морайтис, 77.Бойович
Резерви: 31.Павличич, 5.Бабич, 9.Вуячич, 11.Вукотич, 15.Мийович, 22.Джуричкович, 99.Зарубица
Треньор: Младен Милинкович 


ЛУДОГОРЕЦ33.Ренан , 4.Сисиньо , 21.Драгош Григоре, 30.Козмин Моци, 3.Антон Недялков, 25.Стефан Баджи , 7.Алекс Сантана, 13.Мавис Чибота  (66  64.Доминик Янков), 37.Бернард Текпетей  (85  17.Жоржиньо), 95.Каули Оливейра , 9.Ихинио Марин  (76  28.Клаудиу Кешерю)
Резерви: 27.Владислав Стоянов, 22.Джордан Икоко, 18.Светослав Дяков, 12.Абел Анисе, 17.Жоржиньо, 64.Доминик Янков, 28.Клаудиу Кешерю
Треньор: Павел Върба 

Подгорица, Градски стадион
Съдия: Ференц Карако (Унгария)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация