Треньорът на Будучност Младен Милинкович коментира предстоящата среща с Лудогорец от първия квалификационен кръг на Шампионска лига, която е в сряда от 21:00 часа в Подгорица. 

„Мачовете в Европа са с особено значение винаги, тъй като ти носят престиж и финанси. Тъжно ми е, че няма да имаме фенове. Сега ни се падна много силен отбор, който игра на 1/16-финалите в Лига Европа, а там го отстрани финалистът в надпреварата Интер. Трудно ще ни е, и то много, но честно искам да призная, че ние вярваме, че можем да се справим. Това не е просто изказване. Ако сме дисциплинирани и фокусирани, с малко повече спортен късмет, може да направим нещо уникално за нас и черногорския футбол. Не ни престои лесен мач, но вярвам в играчите и знам, че те няма какво да губят”, започна Милинкович.

„Мнозина ми се обадиха и съжаляваха, че не сме се паднали с Омония или Клуж. Много писаха, но не можем да гледаме назад. Това е тест за цялата генерация играчи на Будучност, която спечели титлата. Искаме да видим колко всъщност сме добри.

Лудогорец имат 20 различни начина да изпълняват корнери. Само с това може да си представите какъв отбор са. Имат индивидуалност, скорост, двама бранители, които играят супер офанзивно. Играчи, които сменят позициите си в атака и понякога не знаеш как ще те изненадат. Интересното е, че работят с голяма хармония на терена. Точно заради това трябва да сме супер фокусирани във всеки един момент. Един път, ако я загубим, то тогава ще бъдем наказани. По принцип сме готови за всичко, което могат те”, продължи треньорът на Будучност.

„Говорих също с националния ни вратар – Милан Миятович, който пази в България. Той самият ми призна колко силен е опонентът ни утре. Когато вземат нов играч, той автоматично се интегрира в състава. Когато напусне някой, веднага намират някой по-добър. Имат кадрови проблеми, но те няма да ги усетят.

Тренирахме дузпи, но това не е същото като да изпълняваш наказателни удари по време на мач. Ще видим какво ще стане, а ако трябва да бъда честен с вас, не ме интересува как ще се реши мача”, завърши Милинкович.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа