Локомотив (Пловдив) приема шампиона и носител на Купата на България Лудогорец в мач от 7-ия кръг на “А” група. Двубоят е днес от 17:00 часа на стадиона в парк "Лаута". Момчетата на Ивайло Петев са безгрешни до този момент в шампионата, с актив от 18 точки делят първото място с “Левски”. Последните два успеха вдигнаха още повече самочувствието на "орлите", които победиха Литекс (2:0) в Ловеч и ЦСКА (1:0).

"Смърфовете" започнаха с четири равенства последва убедителна победа с 5:1 над Миньор, но преди седмица се сгромолясаха в гостуването си срещу пълния аутсайдер “Ботев” Враца (0:1), допускайки първа загуба за сезона.

Локомотив (Пловдив) е единственият отбор от “А” група, който все още няма загуба от Лудогорец. През миналия сезон двата тима се срещнаха на старта и мачът завърши 0:0, като се игра в Каварна, тъй като по това време разградчани не бяха готови със стадиона си. Двубоят не мина без скандали, от лагера на Локомотив претендираха за съдийска подкрепа в полза на Лудогорец, след като беше отменен гол на Здравко Лазаров.

През пролетта Локомотив победи Лудогорец с минималното 1:0. Двата тима се срещнаха още два пъти извън шампионата. На финала за Купата на България Лудогорец победи с 2:1. През юли разградчани спечелиха и Суперкупата на България, след като надвиха “смърфовете” с 3:1.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА