Лудогорец е много близо до привличането на крилото Диого Виана, който е желан още и от Фиорентина, съобщиха колегите от "Гонг". 25-годишният футболист игра през изминалия сезон в Жил Висенте, който обаче изпадна от елита и сега футболистът може да напусне отбора като свободен агент. Виана получава твърде висока заплата за втора дивизия на Португалия и ще се раздели с Жил Висенте по взаимно съгласие.

Ръководството на Лудогорец е в напреднали преговори с бившия младежки национал на Португалия. Виана ще трябва да замени напусналия Даниел Абало в състава на българския шампион.

Като юноша Виана преминава през академиите на Спортинг (Лисабон) и Порто, след което подписва първия си професионален договор с „драконите“. Той и така обаче не записва нито един мач за местния гранд, тъй като е преотстъпен първо на холандския ВВВ Венло, а след това и на Авеш. От 2011 до 2013 година играе в Пеняфиел, а през последните два сезона защитава цветовете на Жил Висенте, за който има 59 мача и 4 гола.

Футболистът преминава през всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия. За отбора до 21 години на своята страна записва 8 участия.

Освен от Фиорентина, Виана е желан и от Насионал Мадейра. Ръководството на Лудогорец обаче предлага много по-добри финансови условия на футболиста, който се очаква да вземе решение къде ще продължи да кариерата си.