Лидерът в “А” група Лудогорец се подсили с черногорски национал. 28-годишният халф Младен Кашчелан ще играе за тима от Разград през пролетта.

Кашчелан ще се състезава за тима на Ивайло Петев под наем, но българският клуб има опция да откупи полузащитника, пише wspolczesna.pl.

Черногорецът, който е роден на 13 февруари 1983 година, е собственост на Ягелония (Бялисток), но през есента е бил преотстъпен на ЛКС (Лодз). Въпреки че договорът за наем е за една година, Кашчелан се връща в Ягелония след есенния полусезон, за да си търси нов отбор. За целта дори е пътувал на проби до Китай.

През кариерата си Младен Кашчелан е играл за втория отбор на Борусия (Дортмунд) и за Карлсруе. Носил е екипите на сръбските ОФК Београд и Вождовац, на полските ЛКС (Лодз) и Ягелония, както и на украинския Карпати (Лвов).

Халфът има 18 мача за националния отбор на Черна гора. Две от тези срещи са срещу България. И в двата случая се появява на терена като резерва – при 0:1 на “Васил Левски” на 7 септември 2010 г. и при 1:1 в Подгорица на 4 юни 2011 г.