Лудогорец гостува на Валенсия в осминафинал-реванш в турнира Лига Европа. Двубоят е днес от 20:00 часа на стадион "Местая". В първата среща разградчани загубиха с 0:3 на препълнения Национален стадион "Васил Левски". Головете за успеха преди седмица реализираха Антонио Бараган, Картаби и Филип Сендерос. За Лудогорец дузпа изпусан Роман Безяк при резултат 1:0 за Валенсия.

На въпрос, възможно ли е чудото в днешната среща, Стойчо Стоев заяви на заминаване към Валенсия: "Чудо...аз съм треньор и искам отборът ми да победи. Ще играем офанзивно, за да се представим добре, а и да затвърдим това, което направихме дотук в турнира." Любопитното е, че до момента в Лига Европа Лудогорец има четири гостувания - три в груповата фаза и едно на 1/16-финалите. Отборът постигна във всичките мачове навън само победи - надви с 2:0 ПСВ Айндховен, с 1:0 Черноморец Одеса, с 2:1 Динамо Загреб и с 1:0 Лацио на 1/16-финалите.

В цялата история на евротурнирите български отбор все още не е постигал победа на испанска земя. От общо 18 мача в Испания нашите тимове са записали едно единствено равенство. То е на ЦСКА (0:0) срещу Реал Сосиедад през 1981 година. Преди това "червените" са победили в София с 1:0 на 1/16-финалите.

Стойчо Стоев има затруднения около състава, като в последния момент ще стане ясно дали ще може да използва някои футболисти. Става въпрос за контузените Козмин Моци, Златински и Абало. Твърдо аут е Александър Барт, а за останалите ще решават лекарите на Лудогорец. Наказани са Фабио Ешпиньо и Кишада. Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици няма да разчита също на наказан футболист - Сейду Кейта.

Валенсия - Лудогорец
Осминафинал-реванш (3:0 в първия мач)
Днес от 20:00 часа
Пряко по БНТ
Съдия: Тасиос Сидеропулос (Гърция)

Вероятни състави:

val.jpg
Валенсия:
Диего Алвеш, Бернат, Жереми Матийо, Руис, Жоао Перейра, Фуего, Ромеу, Антонио Бараган, Жонас, Феде, Пако Алкасер
Резерви: Гуайта, Бараган,
Контузени: Р. Коща, Пиати, Филип Сендерос; Наказан: Сейду Кейта
Треньор: Хуан Антонио Пици

lud.jpgЛудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Теро Мантула, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Роман Безяк
Резерви:
Иван Чворович, Шоко, Георги Терзиев, Себастиен Ернандес, Даниел Абало, Йерун Луму, Мишел Платини
Контузен: Александър Барт. Наказани: Фабио Ешпиньо, Жуниньо Кишада
Треньор: Стойчо Стоев