Лудогорец е привлякъл в редиците си румънския национал Дорин Ротариу, информира „Realitatea Sportivă“. Новината беше съобщена пред изданието от чичото на играча Йосиф Ротариу, който уточни, че българският шампион се е преборил със Стяуа за подписа на 25-годишния нападател. Ротариу дори е записан като играч на "орлите" в личния му профил в "Уикипедия".

„Дорин иска да се върне в националния отбор, тъй като има достатъчен потенциал. Вече има натрупан опит и вече е по-зрял. Иска да играе в отбор, който се бори за трофеи. Все още е млад и иска да играе в чужбина. Заради това се отказахме от варианта със Стяуа. Той вече тренира с Лудогорец“, обяви 58-годишният бивш румънски национал и участник на Мондиал`90.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Йосиф Ротариу за последно беше част от Астана и имаше договор до края на 2022 г. Той обаче разтрогна контракта си заради финансовите проблеми на казахстанския тим. Нападателят е юноша на Политехника от родния си град Тимишоара. Професионалната му кариера започва в Динамо (Букурещ), където за 4 години беше 22 гола в 122 мача от румънското първенство.

В края на зимния трансферен прозорец на 2017 г. преминава в белгийския Брюж срещу 2 милиона евро и с договор за 3,5 г. Рядко играе за тима и в общо 12 срещи се разписва един път. До 2019 г. е даван под наем в Мускрон и нидерландския АЗ Алкмаар. На 26 февруари 2019 г. преминава в Астана, след като пропада трансфера му в германския Арминия (Билефелд). С казахстанския тим печели шампионската титла и Суперкупата на страната през 2019 г.

През 2016 г. става част от националния отбор на Румъния и дебютира в мач срещу Армения (5:0). На 27 март 2018 г. вкарва първия си гол за представителния тим на родината си. Влиза като резерва и се разписва за успеха с 1:0 над Швеция в контрола. Оттогава обаче не е играл за националния отбор.