Лудогорец гостува на Динамо (Загреб) в мач от Група „В“ на Лига Европа. Двубоят на стадион „Максимир“ е днес от 20:00 часа. Тимът от Разград ще опита да подобри рекорд, който в момента дели с ЦСКА и може да стане първият български тим, спечелим мач от евротурнирите в Хърватия.
 
До момента Лудогорец и ЦСКА делят рекорда за най-много победи навън в Европа в един сезон – по три. „Червените“ сториха това през сезон 2005 г., когато спечелиха гостуванията си на ФК Тирана (2:0), на Ливърпул (1:0) и на Байер (Леверкузен) (1:0). Лудогорец вече спечели гостуванията си на Партизан, ПСВ Айндховен и Черноморец (Одеса). Победа в Загреб ще означава, че Лудогорец ще подобри рекорда на „Левски“ от 7 успеха в един сезон от евротурнирите.
 
Поне три промени ще има в състава на Стойчо Стоев срещу Динамо. На вратата в Лига Европа ще дебютира Иван Чворович, а Георги Терзиев ще заеме мястото на Александър Барт, който е пред операция. Върджил Мисиджан най-вероятно ще получи почивка и мястото му ще бъде заето Дани Абало. Христо Златински пък ще отстъпи мястото си на Фабио Ешпиньо. Има вероятност в атаката да се появи и Жуниор Кишада, който днес има рожден ден.
 
dinamo_1.jpgДинамо (Загреб) – Лудогорецludogorec.JPG
 
Днес от 20:00 часа по БНТ 1
Загреб, “Максимир”
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Динамо (Загреб): Оливер Зеленика, Иво Пинто, Йосип Шимунич, Йосип Чалушич, Рубен Лима, Йерко Леко, Звонко Памич, Ален Халилович, Домагой Антолич, Анте Рукавина, Фатош Бечирай
Контузени: Пиварич, Ади
Наказани: няма
 
Лудогорец: Иван Чворович, Шоко, Георги Терзиев, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Иван Стоянов, Марселиньо, Дани Абало, Роман Безяк
Контузени: Платини, Минев, Барт
Наказани: няма
 
Баланс: 3 мача, 1 победа за Динамо, 1 равенство, 1 победа за Лудогорец, г.р. 4:6
Динамо срещу български отбори: 5 мача, 3 победи, 1 равенство, 1 загуба, г.р. 12:8
Лудогорец срещу хърватски отбори: 3 мача, 1 победа, 1 равенство, 1 загуба, г.р. 6:4
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Динамо със сигурност ще финишира на последно място, а Лудогорец като победител в групата
* Българските отбори нямат победа в седемте си гостувания в Хърватия в евротурнирите – 1 равенство и 6 загуби
* Бразилският нападател на Лудогорец Жуниор Кишада става на 28 години в деня на мача