Лудогорец продължи неубедителното си представяне напоследък и завърши наравно 0:0 при гостуването на Черно море във Варна. Мачът беше от 2-ия кръг на "А" група, а както е известно, на старта на новото първенство разградчани паднаха сензационно с 0:1 от новака Хасково. Между двата двубоя селекцията на Стойчо Стоев завърши 1:1 на реванша в Люксембург срещу Дюделанж за Шампионската лига и влиза колебливо в тежките битки с Партизан, които предстоят на тима от Разград по пътя към групите на най-комерсиалния футболен турнир.

За гостуването на "Тича" Стойчо Стоев имаше доста кадрови проблеми и се наложи капитанът Светослав Дяков да играе централен защитник. Както е известно, с контузии са основните бранители Козмин Моци, Александър Барт и Георги Терзиев. Освен това специалистът очевидно беше решил да пази някои от състезателите си за предстоящия мач срещу Партизан, който е в сряда от 21:00 часа на "Лудогорец Арена". От титулярния състав днес бяха извадени Роман Безяк и Върджил Мисиджан. Националът Христо Златински също беше на пейката и се появи на смяна. От първата минута пък започна новото попълнение Абел Анисе, който партнираше на ударилия греда Фабио Ешпиньо в централната зона на терена.

"Моряците" пък излязоха с най-доброто, като изключим единствено наказаният нападател Бакари. Избраниците на Александър Станков отлично се противопоставиха на класния противник, а в редиците на шампионите пролича, че селекцията на Стоев не се намира в най-доброто си състояние и задачата за елиминирането на Партизан ще бъде изключително трудна.

В мача на "Тича" и двата отбора могат да съжаляват за пропуснатата възможност за спечелване на три точки, тъй като имаше чисти ситуации за гол не само пред вратата на Георги Китанов, а и пред тази на националния страж Владислав Стоянов.

4erno_more___lud.jpg

Двубоят стартира с вихрено темпо. В 4-ата минута варненци изразиха претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на Лудогорец. Съдията Николай Йорданов не посочи бялата точка, с което си навлече гнева на феновете на Черно море и на Сашо Станков. В последвалите минути публиката на "Тича" не спря да освирква рефера. До 10-ата минута Владислав Стоянов спаси удари на Симеон Райков и Тодор Паланков. В 12-ата пък шампионите създадоха първата си ситуация за гол. Mарселиньо засече с глава центрираната от Жуниор Кайсара топка, която Георги Китанов улови.

В 24-ата минута Марселиньо пропиля отличен шанс за откриване на резултата. Бразилецът остана непокрит в наказателното поле на Черно море след като изскочи зад отбраната, но за късмет на варненци стреля право в ръцете на Китанов и така нулевото равенство остана непроменено. И в този момент феновете и Сашо Станков скочиха на рефера. Домакините претендираха за засада на Марселиньо, но от телевизионното повторение стана ясно, че такава нямаше.

В 39-ата минута само късметът спаси "моряците". Фабио Ешпиньо изпълни отлично пряк свободен удар, но горната греда се оказа верен помощник на Китанов. До почивката и варненци имаха още един шанс, който обаче Симеон Райков пропиля, след като от добра позиция не успя да засече топката по най-добрия начин.

Втората част стартира с натиск на Лудогорец. Гостите създадоха още няколко опасности, но гол така и не падаше. При една от тях Михаил Александров бе заел добра позиция в наказателното поле на Черно море и стреля, като топката профуча на сантиметри от дясната греда. В 56-ата минута дебютантът в състава на Черно море Матиа Курьор изведе Иван Коконов сам срещу Владо Стоянов, играчът на домакините обаче реши да опитва с пас назад подаване към свой съотборник, вместо да стреля и по този начин пропиля добрата ситуация за гол.

До края най-интересното положение пропусна Роман Безяк, който влезе на смяна. Словенският голмайстор беше изведен много добре, преодоля Китанов, но от малък ъгъл не намери очертанията на вратата и топката премина на сантиметри покрай дясната греда. Така срещата приключи без победител и Лудогорец продължи традицията да играе трудно срещу "моряците", които и днес вложиха много старание и се бориха като равен с равен. Вече в трети пореден мач на "Тича" шампионите са без победа, а 180 минути, или три астрономически часа, селекцията на Стойчо Стоев не е успяла да вкара гол в "А" група.

Maчът по минути - ТУК!

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Черно море<br />(Варна)
ЧЕРНО МОРЕ
:
33.Георги Китанов, 4.Михаил Венков, 6.Кирил Котев, 24.Слави Сталев jalt.jpg, 25.Сашо Александров (51 -smqna.jpg 19.Мариа Курьор (80 -smqna.jpg 4.Даниел Георгиев), 5.Стефан Станчев, 8.Стенио Дос Сантос jalt.jpg , 84.Тодор Паланков jalt.jpg, 13.Симеон Райков, 17.Иван Коконов (63 -smqna.jpg 20.Мирослав Манолов), 14.Георги Божилов
Резерви: 1.Илия Николов, 91.Живко Атанасов, 7.Бекир Расим, 16.Мартин Костадинов, 3.Даниел Георгиев, 19.Матиа Курьор, 20.Мирослав Манолов
Треньор: Александър Станков


ЛУДОГОРЕЦ21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 18.Светослав Дяков (87 -smqna.jpg 23.Христо Златински), 15.Александър Александров, 77.Витиня jalt.jpg, 8.Фабио Ешпиньо, 12.Абел Анисе, 7.Михаил Александров jalt.jpg (63 -smqna.jpg 93.Върджил Мисиджан), 17.Даниел Абало, 84.Марселиньо jalt.jpg (84 -smqna.jpg 9.Роман Безяк), 11.Жуниор Кишада
Резерви: 91.Иван Чворович, 4.Теро Мантула, 20.Шоко, 88.Вандерсон, 23.Христо Златински, 93.Върджил Мисиджанм, 9.Роман Безяк
Треньор: Стойчо Стоев

Варна, стадион "Тича"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Стенио Дос Сантос, Toдор Паланков, Слави Сталев (Черно море); Михаил Александров, Марселиньо, Витиня (Лудогорец)

moreto_lud.jpg

moreto_lud1.jpg


БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите