Българският национален отбор приема Англия в мач от Група „А“ на квалификациите за Евро 2020. Двата отбора са на различните полюси в класирането. „Трите лъва“ са лидер в групата, докато нашите „лъвове“ са последни и без шанс за класиране на европейското първенство. Мачът ще се проведе в сянката на опасенията за расистски прояви от страна на родните фенове, а темата се превърна в основна покрай мача в последните дни.

От гледна точка на качествата на двата състава, ще бъде истинско чудо, ако измъкнем точка или бием. Това обаче може да се твърди само на базата на статистиката и имената на съперниците. В реалността на футбола, където всичко е възможно, България може да направи изненада и да спре тенденцията от три поредни тежки загуби срещу този съперник (две с 0:4 и едно 0:3).

Все пак англичаните идват с изключително променен състав, който в петък допусна да бъде обърнат от Чехия (1:2). Селекционерът Гарет Саутгейт вероятно ще даде шанс на някои от новите играчи от списъка си. Българският му колега Красимир Балъков няма какво да обърка при подбора си на играчи, тъй като не разполага с огромния избор на английския специалист.

Нашите „лъвове“ ще се опитат да постигнат третия ни гол в историята във вратата на „трите лъва“. Не сме поразявали английската мрежа от 20 години, когато на 9 юни 1999 година покойният Георги Марков вкара за 1:1 на „Българска армия“. Преди това легендарният Георги Аспарухов се разписва срещу Англия на 11 декември 1968 г. в контрола (1:1) на „Уембли“. Така и двата български гола срещу „трите лъва“ са вкарани от футболисти с името Георги, които за жалост напускат рано този свят.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

BulgariaБЪЛГАРИЯ – АНГЛИЯEngland

Днес от 21:45 часа по БНТ 1
София, „Васил Левски“
Съдия: Иван Бебек

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Пл. Илиев, Пашов, Кр. Димитров, Занев, Недялков, Сърмов, Г. Костадинов, Десподов, Ив. Попов, Вандерсон, Марселиньо
Контузени: Стр. Попов, Божиков, Славчев, Чочев, Ст. Костов
Наказани: няма

Англия: Пикфорд, Александър-Арнолд, Гомес, Магуайър, Чилуел, Баркли, Уинкс, Маунт, Санчо, Стърлинг, Кейн
Контузени: Делф, Уан-Бисака, Медисън
Наказани: няма

Баланс: 11 мача, 4 равенства, 7 победи за Англия, г.р. 20:2

Нашата квалификационна група за Евро 2020