Националите ни ще се изправят отново срещу четирикратния световен шампион Италия в квалификациите за Евро 2016. Това отреди жребият в зала "Акрополис" в Ница. Домакин на първия европейски шампионат с 24 отбора-финалисти е Франция. България попадна в Група "H", където освен "скуадра адзура" са още Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта. По ирония на съдбата българската делегация в състав Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Йордан Лечков бе настанена в залата точно до тази на хърватите - начело с президента на федерацията Давор Шукер и селекционера Нико Ковач.

"Групата е трудна, но не е невъзможна", това бяха първите думи на Любослав Пенев, след като жребият за Евро 2016 бе изтеглен.

"Всички потоци са доста балансирани, в нашия отново има един изявен фаворит в лицето на Италия, с когото се познаваме отлично. Останалите отбори имат своите шансове и всеки ще тръгне в квалификациите през септември със своите амбиции и цели", допълни селекционерът на България, който веднага след жребия бе поздравен от своя италиански колега Чезаре Прандели.

"Пак с Вас! Винаги с Вас!", усмихна се наставникът на "скуадра адзура" при ръкостискането с Пенев. Двата отбора бяха в един поток и в световните квалификации, като в София двубоят завърши 2:2 , а в Палермо "лъвовете" загубиха злощастно с 0:1.

"Тепърва ще се запознавам в детайли със съперниците - все пак освен с Италия, бяхме в една група и с Малта, така че тях ги познаваме добре. Хърватия е страхотен отбор, за тях също знам много. Норвегия и Азербайджан са по-непознати, но стартираме събирането на информация на секундата", допълни още Любослав Пенев.