По време на пресконференцията си преди началото на лятната подготовка на ЦСКА, треньорът на "армейците" Любослав Пенев заяви на журналист да предаде на Даниел Любоя да си стяга шортите.

Изявлението на младия специалист бе по повод изказването на журналист, който заяви, че е говорил със сръбския нападател и Любоя признал, че "армейците" са на втори план след предложение от Франция.

"Щом имаш връзка с Любоя, му предай да си стяга шортите. Има големи претенции, а не е играл отдавна. Аз следя изявите му и знам колко играе", заяви Пенев.

Преди това той призна за интерес към Любоя. "Той попада в сметките ми, но там нещата са други", обяви треньорът на ЦСКА, като по този начин намекна за високите финансови изисквания на Любоя.

Пенев разкри, че в клуба има футболисти, които не желаят да играят за "армейците". Младият специалист допълни, че в тима на проби ще пристигнат между 5 и 7 чужденци, като ще има играчи от Испания, както и французин.

"Търсим играчи за 5-6 важни поста. От българските отбори няма да привличаме други футболисти. Взехме тези, които желаех. Идеята ми е да имаме 80-90% български футболисти, а чужденците да бъдат 3, 4 или най-много 5 и то да са класни играчи", каза още Пенев, добавяйки, че не всички футболисти на ЦСКА ще отпътуват утре за подготвителния лагер в Австрия.

"В групата на ЦСКА има страшно много футболисти. Няма как да взема всички за Австрия, но не мога да ви кажа кои имена няма да пътуват с нас. Скоро ще ги научите", каза Пенев, добавяйки, че ще разчита на Владо Манчев през новия сезон. /БЛИЦ